Срещата между италианския и испанския тим бе доста вълнуваща, но нито един от двата отбора не съумя да отбележи гол в противниковата врата. Барселона бе тимът, който владееше топката повече от своя съперник, като каталунците създадоха няколко много интересни ситуации пред Кристиан Абиати, който обаче се представи отлично и не допусна гол във вратата си. Милан също имаше добри възможности за отбелязване на гол, но не успя да ги оползотвори.

Първата по-интересна ситуация пред една от двете врати бе в 3-ата минута, когато Кевин-Принс Боатенг стреля към вратата на Виктор Валдес, ударът бе блокиран, а кълбото отиде в Робиньо, който от много чиста позиция стреля високо над вратата.

В следващите минути Барселона пое инициативата в мача и се откриха възможности за отбелязване на гол пред Лионел Меси и Даниел Алвеш, но двамата футболисти не бяха точни в завършващия удар.

Точно когато изтичаше първия четвърт час каталунците имаха претенции за дузпи, след като Алексис Санчес се строполи в наказателното поле на Милан, като останаха съмнения, че е имало контакт между нападателя и вратаря на домакините – Кристиан Абиати. Съдийски сигнал за 11-метров наказателен удар обаче не последва и играта продължи.

В 20-ата минута "росонерите" пропуснаха нова златна възможност за откриване на резултата. Шведският нападател на Милан Златан Ибрахимович бе изведен на чиста позиция и се опита да прати кълбото покрай Валдес, но вратарят на Барселона успя да се справи със ситуацията, улавяйки кълбото.

Последваха нови силни минути за испанския тим, а в 32-ата минута пред Шави се откри една от най-чистите възможности за каталунците през първото полувреме. Гостите организираха добра атака, а в крайна сметка Шави получи шанс да стреля от около 15-ина метра, но Абиати с блестящ рефлекс отрази.

До края на първото полувреме попадение в срещата не падна и така на почивката резултатът бе 0:0.

През второто полувреме вълнуващите моменти пред двете врати не бяха много на брой, като каталунците все пак бяха тимът, който имаше по-добри възможности за реализиране на попадение. Играчите на Пеп Гуардиола владееха топката в по-продължителни периоди от време, а една от най-чистите възможности за гостите бе в 73-ата минута, когато появилият се като резерва Кристиан Тейо получи шанс да стреля, но кълбото премина покрай дясната греда.

Малко след това положение, капитанът на Барселона Карлес Пуйол можеше да открие, но след удара му с глава топката не попадна в мрежата на Кристиан Абиати.

Последва нова чиста възможност пред Кристиан Тейо, но опитният страж на Милан отново показа класа и се намеси отлично.

В 88-ата минута Лионел Меси можеше да се превърне в герой за Барселона, но ударът на аржентинеца бе отразен от Абиати.

До края на срещата каталунците продължиха да са отборът, който да търси по-усилено отбелязването на попадение, но нито един от двата отбора не достигна до гол и така двубоят на "Сан Сиро" приключи при нулево равенство. По този начин двата отбора оставиха развръзката от сблъсъка за реванша, който е след седмица на "Камп Ноу", съобщи Novsport.

Словесните атаки на Ибра към Пеп и Барса