"Милан" от своя страна за пореден път се измъчи много със "Селтик", и едва в края стигна до победата с 2:0. Миналата година в същата фаза "Милан" и "Селтик" си размениха победа и загуба, съобщи Гонг.

На "Ноу Камп" в Барселона, домакините проведоха много гладко двубоя срещу "Аякс", и поведоха още в 22-та минута. Лионел Меси откри с фантастично изпълнение на пряк свободен удар, и не даде шанс на Вермеер.

Отново Меси се разписа и в 55-та минута, след като получи пас от Бускетс, преодоля защитник и стреля покрай вратаря на "Аякс". Жерар Пике направи резултата класически в 69-та минута, след като Вермеер закъсня да стигне до топката, след като тя бе пратена към него от Неймар, и защитникът я прати в мрежата.

Лео Меси оформи своя хеттрик в 75-та минута, след шут от границата на наказателното поле. Колбейн Сигторсон пропусна да вкара почетно попадение за "Аякс", след като изпълнената от него дузпа в 77-та минута бе спасена от Виктор Валдес. Стражът на "Барса" бе на ниво през целия двубой, и спаси още няколко отлични положения за гостите от Амстердам.

"Милан" от своя страна чака чак до 82-та минута, за да стигне до някакъв резултат срещу 'Селтик". Кристиан Сапата стреля от границата на наказателното поле, и с доста късмет за "росонерите", топката се отклони от Изагире и влетя във вратата на гостите.

Съли Мунтари подпечата успеха, след като Фостър спаси страхотно изпълнение на пряк свободен удар от Марио Балотели, но топката достигна до ганаеца, който само я добави в мрежата от непосредствена близост.

Меси: Колкото повече опции имаме, толкова по-добре

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига