Мачовете в Неапол и Марсилия се развиха по идентичен начин и в крайна сметка италианци и англичани се поздравиха с по три точки, които със сигурност им дават добър старт в надпреварата.

Мачът в Неапол започна с по-добра игра на домакините, но "Борусия" бе отборът, който първи стигна до много добра възможност за гол. Марко Ройс изведе чудесно Роберт Левандовски, който бе очи в очи с Пепе Рейна, но ударът му срещна тялото на вратаря. Топката се върна на границата на наказателното поле, откъдето Свен Бендер стреля, но бранител в синьо изби с глава.

4 минути по-късно обаче "Наполи" поведе в резултата. Камило Сунига центрира отляво на наказателното поле, Гонсало Игуаин се справи с Марсел Шмелцер и засече топката с глава, за да я прати в в долния ъгъл зад Роман Вайденфелер.

Добавеното време на първото полувреме се оказа кошмарно за миналогодишния финалист в турнира. Първо Матс Хумелс се контузи и бе заменен от Пиер-Емерик Обамеянг, а малко след това вратарят Вайденфелер получи червен картон. Гонсало Игуаин бе изведен очи в очи със стража, който излезе извън наказателното поле, за да изчисти, но игра с ръка и заслужено бе директно изгонен. Така на терена влезе резервата му Лангерак, а теренът напусна Блашчиковски, предаде Гонг.

През второто полувреме "Наполи", който вече имаше и числено предимство, бе пълен господар на терена и логично стигна до втори гол. Той бе дело на Лоренцо Инсине, който в 66-а минута отправи страхотен изстрел от пряк свободен удар, топката се чукна в напречната греда и влетя във вратата на "Борусия" за 2:0.

В последните минути "Борусия" все пак погледна по-смело към вратата на "Наполи" в опит да върне интригата в двубоя и успя. В 87-а минута Марко Ройс центрира в наказателното поле, където Сунига в опита си да изчисти пред Обамеянг, който вкара топката в собствената си врата.

В Марсилия, първото полувреме премина равностойно, с положения и пред двете врати, но отборите се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Малко след подновяването на играта "Олимпик" имаше отлична възможност да открие резултата чрез Фани, но ударът му мина малко встрани от вратата.

Домакините продължиха да играят по-добре, но противно на логиката "Арсенал" стигна до гол. В 65-а минута Тио Уолкът засече перфектно центриране на Киърън Гибс и откри резултата.

В 83-а минута "артилеристите" удвоиха аванса си след гол на направилия чудесен мач Аарън Рамзи. Уелсецът реализира с прецизен удар от границата на наказателното поле, с който матира Стив Манданда.

"Марсилия" все пак стигна до гол в добавеното време на мача. Аю спечели дузпа за отбора си, след като бе фаулиран от Рамзи в наказателното поле. Зад топката застана по-малкият му брат Джордан Аю, който реализира 11-метровия удар, но този гол единствено оформи крайното 2:1 в полза на "Арсенал".

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига