"Ювентус" разгроми "Каляри" с 4:1 като гост и продължава да води с 52 точки. "Рома" размаза с 4:0 на собствен терен "Дженоа" и запази 2-ата си позиция с 44, а "Наполи" е 3-и с 42 след лесно 3:0 като гост на "Верона".

Единствено "Фиорентина" от топ 4 изостана, след като по-рано в неделя приключи 0:0 при визитата си на "Торино". "Ювентус" регистрира 10-а поредна победа в Серия А, а "Каляри" пък остава в 7 последователни мача без успех.

Два гола за устремилите се към скудетото играчи в черно-бяло вкара Фернандо Йоренте, а по един добавиха Клаудио Маркизио и Стефан Лихщайнер, който подаде и за едно попадение.

Домакините откриха резултата още в 20-а минута чрез Маурисио Пиниля, който на задна греда беше непокрит и получи топката от Даниеле Конти, който му я свали с глава. Конти можеше и да удвои проблемите на Старата госпожа, но ветеранът Джанлуиджи Буфон спаси изстрела му от близо.

Но след пробив и центриране на Лихтщайнер топката попадна на главата на Йоренте, който изравни в 37-ата, а през втората част имаше само един отбор на терена.

"Рома" разгроми "Дженоа", като резултатът беше открит с чудесна задна ножица на Алесандро Флоренци в 25-ата минута. До почивката резултатът стана 3:0 с попаденията на капитана Франческо Тоти и Майкон, а 7 минути след началото на второто полувреме Мехди Бенатия покачи на 4:0, предаде БТА.

В последните 30 минути ветеранът Матусалем от гостите беше отстранен заради втори жълти картон, но нямаше промяна в резултата. 3-ият Наполи отнесе добре представящия се отбор на Верона с 3:0 като гост, като веронци не се страхуваха от по-силния си противник и атакуваха почти през цялото време.

Лука Тони имаше една възможност да се разпише при нулев резултат, но грешка на защитника Фабио Качиаторе позволи на Дрийс Мертенс да открие в 27-ата минута. Срещата продължи да минава в атаки и за двата отбора, но нова грешка на същия бранител позволи на Лоренцо Инсине да удвои в 72-ата, което е негов първи гол на домашна сцена през сезона.

Крайното 3:0 нанесе Блерим Джемаили четири минути по-късно. Верона остава на 5-о място в класирането с 32 точки, а българският национален вратар Николай Михайлов очаквано не беше на резервната скамейка, след като е получил разрешение да си търси нов отбор.