"Атлетико" започна силно мача, но две добри центрирания не доведоха до подобаващи завършващи удари. После Давид Вия пусна за Фелипе, но ударът на крайният бранител мина много над целта. Малко по-късно Диего Коща стреля силно, но от външната страна на мрежата.

"Дюшекчиите" поведоха заслужено в 18-ата минута след грешка на вратаря на "Севиля". Центриране от корнер бе отклонено успоредно на вратата, вратарят Бето изби много лошо и Давид Вия от воле го простреля за 1:0.

До почивката "Севиля" поизравни играта, а домакините често грешаха при пасовете. В началото на втората част Унай Емери пусна Кевин Гамейро и заигра в схема 4-4-2 в търсене на гол.

Положенията пред двете врати липсваха, но "Севиля" получи дузпа в 71-ата минута. Хуанфран задържа за фланелката на Бака, в крайна сметка Ракитич вкара дузпата, въпреки че Тибо Куртоа позна ъгъла – 1:1.

Голът събуди "Атлетико" и играчите на Диего Симеоне тръгнаха напред за победен гол. В 90-ата минута "Севиля" остана с 10 души след директен червен картон на Алберто Морено, но и това не помогна на домакините да стигнат до трите точки, информира Гонг.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион