Единственото попадение в мача бе отбелязано от Хесе Родригес още в седмата минута след страхотна атака на "белия балет", предаде novsport. 

Старши треньорът на "Реал" Карло Анчелоти бе направил седем промени в състава си от победата с 2:0 над "Гранада" през уикенда. Въпреки променения състав, домакините успяха да вземат ранна преднина, която впоследствие се оказа достатъчна за успеха.

Шаби Алонсо центрира в наказателното поле, Хесе укроти топката на гърди и с мощен удар я заби в мрежата. "Кралския клуб" продължи да натиска през целия двубой, но стражът на "Еспаньол" спря удари на Роналдо и Ди Мария още през първата част.

Гостите се активизираха в последните десет минути на първата част, но не затрудниха Икер Касияс.

През втората част "Реал" не успя да отбележи второ попадение, въпреки че игра с човек повече в последните 15 минути на двубоя. Виктор Санчес получи втори жълт картон в 76-ата минута и остави отбора си с човек по-малко, но това не повлия на резултата.

На полуфинала "Реал Мадрид" ще се изправи срещу победителя от двубоя "Атлетик Билбао" и "Атлетико Мадрид", като в първата среща, играна на "Висенте Калдерон" "Атлетико Мадрид" взе минимален аванс от 1:0.