След Португалия и Турция, привечер в СИМА Конгресен център националните ни тенисистки паднаха от Беларус след 6 часа на централния корт.

След загубите на сингъл, при двойките Елица Костова и Виктория Томова победиха европейските шампионки до 18 години Илона Кремен и Александра Саснович с 2:1 сета (4:6, 6:3, 7:5). Това бе първи мач, в който Елица и Виктория играят в тандем.

Българките не влязоха добре в срещата, като позволиха на съперничките им да поведат с 3:0 гейма, но след това стигнаха до равенство за 4:4. Беларус бе по-концентрирания тим на корта в момента и взе сета след 6:4.

Във втория сет българският тим реализира пробиви за 3:2 и 5:2, а взе сета със 6:3 и изравни за 1:1.

Костова и Томова показаха добра игра, отлични разигравания и успешно завършваха дълги разигравания срещу отлично сработената двойка на Беларус. С доста желание и спортна злоба България успя да обърне противника си, взе сета със 7:5 и мача с 2:1.

Така тимът ни стана единственият, който взе мач на Беларус – отбор, който направи 3:0 победи и срещу Турция, и срещу Португалия.

Така класирането в Група Д на Фед Къп в Будапеща стана: Беларус, Турция, Португалия и България.

Говорцова и компания спечелиха право да се борят за изчакване, а ние ще търсим запазване мястото ни в първа група на зона Европа-Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени.

В неделя от 11 часа българско време националните ни състезателки с капитан Дора Рангелова ще срещнат Люксембург, информира Гонг.