Футболистите на Диего Симеоне бяха по-търпеливи и организирани и закономерно се поздравиха с успех, информира Гонг. 

Още в началните минути на мача "Атлетико Мадрид" наложи преса в полето на "Милан", карайки "росонерите" да се приберат в собствената си половина. Този бърз щурм на "дюшекчиите" донесе резултат и в 3-та минута на двубоя след наивна грешка на Микаел Есиен топката попадна в Коке, който центрира към Диего Коста и испанският национал с акробатичен скок засече топката, изпращайки я в мрежата на Кристиан Абиати.

Атаките на "дюшекчиите" продължиха в следващите минути, принуждавайки "Милан" да се брани в собствената си половина. Опитите на "росонерите" да организират опасна атака се проваляха още в зародиш след индивидуални грешки на футболистите на Кларънс Зеедорф.

През първите 20 минути "Милан" трудно изнасяше и задържаше топката. В средата на първото полувреме атаките на "Милан" станаха малко по-организирани и продължителни. В 27-та минута Марио Балотели изведе Андреа Поли по десния фланг, Поли центрира към Кака и бразилецът засече с глава топката, която се отби в крака на Хуанфран и попадна в мрежата на "Атлетико" за 1:1.

Попадението вдъхнови играчите на "Милан" и последваха няколко по-опасни атаки, но късметът не бе на страната на "росонерите". В 40-та минута "Атлетико" организира атака през центъра, топката бе отклонена с гърди към Арда Туран, който малко извън наказателното поле нанесе удар към вратата на Абате, топката рикошира в протегнатия крак на Адил Рами и прехвърли италианския страж на "росонерите" за 2:1. Две минути по-късно Хуанфран центрира от десния фланг и Раул Гарсия с изключителна задна ножица можеше да отбележи трети гол, но късметът този път не бе на страната на "Атлетико".

През второто полувреме наставникът на "Милан" Кларънс Зеедорф потърси промяна на негативното развитие на мача и включи Робиньо на мястото на незабележимия през първата част Адел Таарабт. Първият четвърт час на 2-то полувреме премина в размяна на атаки на двата отбора, но се виждаше, че защитата на "Милан" изпитва по-сериозни затруднения от тази на "дюшекчиите".

В 66-та минута влезият като резерва Робиньо нанесе опасен удар към Тибо Куртоа, но белгийският страж успя да отрази удара на бразилеца. 20 минути преди края след изпълнение на пряк свободен удар, Раул Гарсия се извиси над отбраната на "Милан" и с неспасяем удар с глава към десния ъгъл накара Кристиян Абиати да вади за трети път топката от своята мрежа.

В 73-та минута Робиньо имаше шанс да върне едно от попаденията, след като бе изведен в отлична позиция, но бразилецът уцели гредата. След поредната атака на "дюшекчиите" Диего Коста нанесе удар по диагонала, който уцели дясната греда и попадна за четвърти път в мрежата на Абиати - 4:1 в 85-ата минута.

Силите на "Милан" не стигнаха за повече и така отборът на Кларънс Зеедорф напусна турнира ШЛ с разгромния общ резултат 1:5.

Привържениците на "Атлетико Мадрид" ще видят любимия си отбор на четвъртфинална фаза след 17 години пауза.