Само шансът и Икер Касияс им попречиха да продължат на полуфиналите в най-престижния клубен турнир, съобщи ТопСпорт. 

В началото на мача нищо не предвещаваше разигралата се по-късно драма. Испанците получиха право на дузпа в 16-ата минута, след като Пишчек игра с ръка в наказателното поле, макар и неволно. Зад топката застана Анхел ди Мария, който трябваше да вкара, за да реши всичко. Вайденфелер обаче спаси удара на аржентинеца, което даде криле на отбора му.

Минути по-късно домакините откриха. Пепе отигра нескопосано едно дълго центриране, Ройс му открадна топката, залъга излезлия да го посрещне Касияс и порази опразнената врата - 1:0. В 37-ата минута "Борусия" удвои преднината си, което стресна суперзвездите на "Реал". При една контра, Ройс пусна към Левандовски, който стреля, но топката срещна гредата. За щастие на домакините обаче, тя отиде отново в Ройс, който вкара втория си гол в мача - 2:0.

Второто полувреме бе изключително тежко за тима на Карло Анчелоти, като в герой се превърна Икер Касияс. Първо в 65-ата минута Хенрик Мхитарян изпусна 100-процентово положение за "Борусия" след пас на Ройс, след като почти на празна врата не успя да се разпише. В рамките на следващите 5 минути, арменецът имаше още два отлични шанса, но и в двата случая Касияс успя да парира ударите му.

"Реал" също имаше своите положения, най-чистото от които бе в добавеното време, когато останал сам срещу Вайденфелер, Бейл стреля в тялото му.

В крайна сметка "белия балет" изстрада калсирането си за следващата фаза на турнира.