Според "Меридиан мач" специалистът е парафирал предварително споразумение с елитна мениджърска агенция от Англия, която усилено го промотира на Острова.

Директорът на компанията "New Era Global Sports Management" Пийт Смит и един от асистентите му Иън Ууд бяха забелязани на трибуните на "Лудогорец Арена" за мача с "Локо Пловдив", в който "орлите" се коронясаха с трета поредна шампионска титла. След срещата те отново са обсъдили възможностите да го уредят с клуб от Острова.

Първият контакт между двете страни е бил осъществен още преди седмици, когато англичаните са били в България за мача "Лудогорец - Левски".

Силното представяне на българските шампиони в Европа през този сезон е провокирало интерес не само към най-добрите футболисти в състава, но и към треньора. Победите срещу отбори като "Партизан", "Динамо Загреб", ПСВ Айндховен", "Черноморец Одеса" и "Лацио" намериха сериозен отзвук на континента и агентите от Англия са решили да включат Стоев в списъка със своите клиенти, сред които най-известните имена са Рио Фърдинанд от "Манчестър Юнайтед" и Ашли Уилямс от "Суонзи".

"New Era" е работила и с Уейн Рууни, а в момента обслужва редица треньори и играчи от най-силното първенство в света, както и от Чемпиъншип и долните дивизии, съобщава ТопСпорт.

"Брайтън" и "Ипсуич" вече са влезли в контакт със Стойчо Стоев и представителите на агенциите са оптимисти, че може да се стигне до подпис с един от двата клуба.