"Сините" вече се разделиха по взаимно съгласие с французина Ларсен Туре и с бразилеца Рафаел Бастос, а по всяка вероятност след края на сезона ще бъдат прекратени договорите и на Кевин Брю, Рикардо Нунеш и Павел Чмовш.

"За момента с тези играчи, с които сме обявили, че сме се разделили, сме се договорили в много изгодна и за двете страни позиция, която определено ни удовлетворява. "Левски" не плаща никакви компенсации и обезщетения. Напротив, намерихме разбиране от футболистите даже да се откажат от някои суми, които имат да взимат, в името на това, че те самите чувстват, според мен, че не направиха така, че да оправдаят доверието, което им беше гласувано", коментира Баждеков, цитиран от БТА.

През следващата седмица "Левски" ще обяви официално промените в спортно-техническото ръководство. На "Герена" като директор се завръща бившият голмайстор на отбора Георги Иванов, който през завършващия сезон работи като старши треньор на "Черно море".

"Изчаква се да завърши първенството в края на тази седмица. Предполагам, че следващата седмица ще се излезе със съответната информация и какво и как ще бъде формирано новото ръководство, кой ще бъде в него, неща които вълнуват много нашите фенове", каза Баждеков.

"В момента клубът работи, независимо че се създава впечатление, че това не е така. За съжаление резултатите и представянето ни не са такива, каквито ни се иска. Надявам се, че след честванията, които в момента са ни основен приоритет, ще се концентрираме върху подготовката за новия сезон", допълни той.

Баждеков се надява в годината на вековния юбилей през сезон 2014/2015 отборът да се представи много по-силно, след като Левски завърши на пето място в настоящата кампания и няма да играе в Евротурнирите.

"Да се надяваме да направим отбор, който да играе в Евротурнирите догодина. Всички работим в тази посока. Доказали сме, че в годините Левски има много хубави моменти. Сега се излива много негативизъм. Апелирам към повече позитивизъм. Мисля, че 100-те години на "Левски" са донесли много радост, в това число и в последните години на футболната сцена Левски има най-големи успехи, които друг не е постигал", каза той.

"100-годишнината продължава една година и започва след няколко дни. Дай Боже, през тази година отборът да се представя така, че да радва повече хора", допълни той.

"Левски" ще играе приятелски мач срещу "Лацио" на Националния стадион "Васил Левски" на 23 май от 21,45 часа по повод вековния юбилей. В него по всяка вероятност няма да играят чуждестранните футболисти от състава.

"Предполагам, че чужденците няма да участват в юбилейния мач. Какво и как ще се случи, има време. Работи се по селекцията, независимо че се създава впечатление, че не се върши нищо", каза Баждеков.

Той уточни, че ако останат пари, които са събрани за юбилея, те ще бъдат инвестирани в ДЮШ на клуба. Левски в момента работи и по изграждането на нов изкуствен терен на "Герена".

”Сините” фенове: Петев е добре дошъл