Това ще се случи след около 40 дни, като феновете отново ще имат възможност да закупят от ценните книжа на любимия си отбор, информира Гонг.

Томов обеща, че този път при продажбата на акции ще има по-добра организация, като за целта вече са водени разговори с две банки, които да направят да определят фиксирани посреднически такси.

"Обща стойност 1 077 000 лева са дали феновете на ЦСКА за клуба. Поклон, това е много пара", заяви днес главният акционер на ЦСКА Александър Томов на пресконференция по повод неуспешно проведената кампания на "червените". 

"Закупените 5720 акции са недостатъчни и са под очакванията ни, защото при предварителните проучвания малко над 40 хиляди души заявиха, че ще купят акции. Причините да не се достигне това, което предполагахме, са няколко - първата е общо непознаване на материята. За първи път обикновени хора се допират до понятието акции. Втората - невъзможност на огромната маса от кандидат акционери и фенове на ЦСКА да си купят акции в провинцията. Оплакванията са от стотици градове, не са 10, не са 20", коментира Томов, цитиран от БГНЕС. 

"Във вчерашния ден ние имахме възможност да запълним капитала с няколко водещи акционери, но не го направихме, защото това щеше да е на ръба на закона. Решихме следните неща: първо, всички 5720 души ще си получат парите обратно в срок от 30 до 40 дни, както е по закон. Второ, те ще имат възможност директно да си купят акции от клуба, ако желаят. Могат да ги дадат като дарение за клуба или да си оставят парите за себе си. Решихме да предприемем второ пълноценно IPO, вече разговаряхме с две банки", каза още той. 

"Обща стойност 1 077 000 лева са дали феновете на ЦСКА за клуба. Поклон, това е много пара. 359 206 акции са закупени от 5720 човека. Средно по 180 лева са дали, това не са малко пари. Няма да оставим нито един, без да му върнем жеста. Не само с акции, с благодарност в писмо. Над 60 процента са купени тук на стадиона и голямата част в София, вероятно над 80 и няколко процента. А ЦСКА е толкова силна и със своите клубове извън София", завърши Томов.

ЦСКА не успя с акциите заради високата им цена