Във втория кръг "оранжевите" ще имат за съперник "Диошдьор" /Унгария/. Отборът на "Верис Драгнещи", който е дебютант в европейските клубни турнири, започна мача на националния стадион "Васил Левски" с подчертано дефанзивна тактика и по-точно: играйеки с десет души в своята половина, съобщи БТА.

Българите доминираха веднага след началния съдийски сигнал на Петърж Арделяну от Чехия и логично стигнаха до гол в 27-та минута: Петър Златинов центрира от ъглов удар и включилият се в атаката френски защитник и бивш играч на ЦСКА /София/ Джаксън Менди с глава пред двама играчи успя да изпрати топката в мрежата на Артьом Гайдушевич - 1:0 за "Литекс".

Това бе първият гол на Джаксън Менди в официален мач с фланелката на "Литекс". Малко по-късно Думитру Бакал спря топката с ръка на границата на наказателното поле и получи жълт картон, а при изпълнението на фаула от около двадесетина метра Петър Златинов стреля в стената. В 32-та минута Думитру Бакал при борба за топка удари с лакът Васил Божиков и главният съдия - 33-годишният Петърж Арделяну, показа втори жълт и съответно червен картон на Бакал.

Така "Литекс" остана с числено превъзходство на терена след малко повече от половин час игра.

През второто полувреме, макар и в намален състав, гостите от Молдова организираха две добри контраатаки и се наложи вратарят на "Литекс" /Ловеч/ Илко Пиргов да демонстрира класата си. Мачът на практика и въпросът за крайния победител бяха решени в 63-та минута, когато колумбийският нападател Уилмар Джордан засече едно подаване от десния фланг в наказателното поле на гостите и от непосредствена близост направи резултата 2:0 за "Литекс".

В 73-та минута влезлият преди малко на терена Румен Руменов с отличен пас изведе в коридор Уилмар Джордан и колумбийският нападател с премерен удар увеличи резултата на 3:0 за "Литекс", при който прозвуча и последният съдийски сигнал.