Римските вълци загубиха първи точки от началото на сезона, остават на 2-о място, но имат сериозни поводи да обвиняват съдията Джанлука Роки заради една от дузпите в свой ущърб и серия отсъждания, съобщи БТА.

Леонардо Бонучи вкара победния гол за "Юве" четири минути преди края на срещата с удар извън наказателното поле. Топката прелетя през няколко футболисти, а в положение на засада се намираше Артуро Видал.

Полският вратар на гостите Лукаш Скорупски не успя да види фалцираната топка именно от него и закъсня с реакцията, като топката влетя в долния десен ъгъл. Двата отбора завършиха мача с по 10 човека, след като директни червени картони получиха защитникът на "Рома" Костас Манолас и Алваро Мората от "Юве" заради размяна на удари и блъскане.

Двете дузпи, с които "Ювентус" поведе, а след това и изравни резултата също бяха доста спорни, особено втората. Най-напред Тевес откри резултата в 27-ата минута, след като съдията прецени, че Дъглас Майкон е спрял с ръка изпълнен от завърналия се Андреа Пирло свободен удар.

Наставникът на "Рома" Руди Гарсия реагира бурно на това отсъждане, което му донесе отстраняване от резервната скамейка. Но футболистите на "Рома" стигнаха до равенство само пет минути по-късно, също от дузпа. 38-годишният капитан Франческо Тоти сам си я изработи, когато беше съборен от швейцарския защитник на "Юве" Стефан Лихтщайнер.

Голът на Тоти беше и първи във вратата на Джанлуиджи Буфон през този сезон. Но минута преди края на първото полувреме вратарят на италианския национален отбор трябваше да извади топката за втори път от мрежата след гол на Хуан Итурбе.

Заслугата обаче беше на Жервиньо, който навлезе и подаде през двама защитници на аржентинския нападател. Съдията Роки обаче съвсем скоро възстанови равенството с нова дузпа, доста спорна за разлика от първите две, и тя беше в полза на "Ювентус".

Реферът видя нарушение на Миралем Пянич срещу Пол Погба, а Тевес я вкара в 3-ата минута на добавеното време на първата част. През второто полувреме и двата отбора започнаха да търсят победата, като за "Рома" пропуснаха Пянич, чийто удар с рикошет едва не излъга Буфон, както и опасен изстрел на белгиеца Раджа Найнголан.

Резервата на домакините Алваро Мората тресна горната греда 8 минути преди края. И 4 минути след това Бонучи донесе успеха с далечен удар, при който обаче имаше играчи на домакините, влияещи на вратаря.

В добавеното време Мората влезе грубо в краката на бранителя на "Рома" Манолас, който се опитваше да изнесе топката бързо. Гръцкият футболист демонстрира темперамента си и блъсна Мората, а и двамата бяха изпратени под душовете.

"Няма какво да кажа, много важен гол за нас и за мене лично, каза Бонучи след края на срещата пред Скай Италия. Важни три точки за нашия отбор и то срещу най-сериозния съперник. Смятам, че показахме кой е по-силен.