Ремито с непретенциозния съперник насред Националния стадион в София до голяма степен лиши българският отбор от шансове да се бори за класиране на Евро 2016. Това е трети мач без победа за България в кампанията и тимът заема 4-о място с 4 точки, предаде БТА.

Вижте снимки от мача>>>


Българите изпълниха над 10 корнера, удариха две греди, пропуснаха дузпа, но топката така и не пожела да влезе за втори път в мрежата на Малта. Мачът започна по най-добрия начин за момчетата на Любослав Пенев: с ранен гол, чийто автор стана Андрей Гълъбинов. Капитанът Ивелин Попов центрира прецизно в наказателното поле, Михаил Александров свали с глава и Гълъбинов засече топката в мрежата с удар отблизо.

Гълъбинов продължи да тормози защитата на Малта и в следващите минути на два пъти можеше за втори път да се разпише. Най-напред от добра позиция прехвърли вратата, а след това след корнер стреля с глава встрани от целта. В 26-а минута нападателят на Ливорно нацели и напречната греда.

Постепенно гостите изравниха играта и загатнаха, че няма да бъдат безобиден спаринг партньор. След подновяването на играта в 49-а минута шведският рефер отсъди дузпа за Малта за нарушение на Веселин Минев срещу Клейтън Файла и потърпевшият бе точен от бялата точка - 1:1.

Попадението даде самочувствие на гостите и те бяха близо до второ попадение след прострелно центриране от корнер, но топката излезе в аут. Любослав Пенев реагира мигновено и направи двойна смяна, като пусна в игра Илиян Мицански и Маркиньос на мястото на голмайстора Гълъбинов и халфа Георги Миланов.

В 61-а минута Михаил Александров се озова на чиста позиция след отлично взаимодействие с Мицански, но стреля слабо и вратарят на Малта спаси. Натискът на българите продължи и минута по-късно Ивелин Попов нацели десния страничен стълб след удар с глава.

В 75-а минута реферът даде дузпа за България за фаул срещу Мицански. Зад топката застана капитанът Ивелин Попов, който би със сила, но топката прелетя високо над вратата.

В добавеното време нова златна възможност се откри пред Александър Тонев, но вратарят на Малта изби в корнер.

Домусчиев: Треньорският щаб е виновен

Боби Михайлов: Играчите не искат да играят

Пенев: Нямам обяснение за случилото се