Новината на "Vanity Fair" може да накара всеки да настръхне, но най-вероятно собственикът на "Челси" Роман Абрамович и акционерът в "Арсенал" Алишер Усманов "плачат", след като да узнали как се топи богатството им.

Руската икономика бележи големи спадове през последните дни, което се отразява на местната валута. Рублата падна до най-ниските си стойности за последното десетилетие, което повлия на двамата футболни босове.

Роман Абрамович е загубил почти 450 милиона долара за последните 48 часа. Ситуацията на Алишер Усманов обаче е още по-страшна. Той е претърпял загуби в размер на 809 милиона долара. Данните на изданието са базирани на "Bloomberg", информира Гонг.

Последните новини от Русия обаче са обнадеждаващи, тъй като се счита, че рублата изглежда се е стабилизирала пазарът се успокои след два дни на исторически срив, който тласна страната към безпрецедентна валутна криза в 15-годишното управление на Владимир Путин.

Рублата е изгубила около половината от стойността си спрямо началото на годината, следствие от изтичането на капитали заради украинската криза и главоломния спад на цените на петрола, който заедно с газа съставлява над половината от бюджетните приходи на страната.