Четирикратният шампион бе в топ форма днес и проби цели 7 пъти съперника си, за да стигне до крайния успех след час и 24 минути. Той реализира 8 аса, 28 печеливши удара и допусна 19 непредизвикани грешки.

За място на осминафиналите Джокович ще спори с Фернандо Вердаско или Го Соеда.

За третия кръг се класира и миналогодишният шампион Стан Вавринка. Швейцарецът срещна сериозна съпротива от Мариуш Копил в първите два сета, като имаше нужда от два тайбрека, за да ги вземе.

В третата част нивото на игра на румънеца спадна и Вавринка успя да стигне до крайното 7-6(4), 7-6(4), 6-3 след 2 часа и 16 минути. В следващия кръг той ще срещне финландеца Ярко Ниеминен, който победи Матиас Бакингер в три сета.

Поставеният под номер 5 в схемата Кей Нишикори също стигна до трети кръг. Японецът загуби първия сет в двубоя си с Иван Додиг с 4-6, но след това се мобилизира и взе следващите три части със 7-5, 6-2, 7-6(0). Следващият му съперник ще бъде Стив Джонсън, съобщи БГНЕС. 

За третия кръг се класираха още Жил Симон, Фелисиано Лопес, Джон Иснър, Гийермо Гарсия-Лопес, Жил Мюлер и Васек Поспишил.