Двубоят не беше особено атрактивен, като гостите очевидно не се раздаваха максимално с оглед на победата с 3:0 в първия мач и предстоящото гостуване на шампиона "Лудогорец" за първенство в неделя, съобщи БТА.

Първият точен удар дойде след малко повече от половин час игра, когато Владислав Узунов шутира от около 25 метра, но Пламен Илиев изби в корнер. В 42-ата минута "Левски" поведе в резултата, макар и от спорно положение за засада.

Веселин Минев центрира от ляво, Либан Абди продължи с глава към границата на малкото наказателно поле, където зад гърба на защита Лукаш Гикевич засече от въздуха, вратарят Николай Банков изби, но при добавката от метър-два Гикевич не пропусна.

След почивката "сините" създадоха повече положения. В54-ата минута Емил Нину засече центриране от корнер, но Банков изби, а малко по-късно вратарят на домакините отново се справи след опасен изстрел на Абди от фаул от границата на пеналта.

В 58-ата минута гол на Гикевич след центриране от фаул на Владимир Гаджев беше отменен заради засада на полския нападател. Към края "сините" още повече намалиха темпото. В 72-ата минута бившият футболист на ЦСКА Григор Долапчиев беше близо до изравняване, след като беше изведен от Димитър Алексиев, но Илиев спаси.

Девет минути по-късно домакините все пак стигнаха до 1:1 след страхотен удар в горния ъгъл от около 30 метра на Станислав Маламов.

Преди срещата Емил Ангелов официално се раздели с публиката на домакините. Ангелов, който е и бивш нападател на "Левски", прекрати състезателната си кариера през зимата и вече е част от треньорския щаб на "Хасково".

Потрошиха и автобуса на ”Левски” в Хасково