Батков все още е част от "Тръста", но ще започне процедура по отстраняването му, като на следващ УС ще се обсъди има ли доводи той да бъде изключен.

"Тодор Батков не е изключен, но имаше предложение от член на УС за подобен акт и УС ще започне процедура, с която ще разгледа има ли основание за това. "Тръстът" няма за цел да събира пари от членовете си, които да дава на сегашното управление на отбора. Ние имаме цели да променим модела на управление и да добием собственост в клуба. Очакваме си и 15% акции, които Батков ни обеща преди доста време.

Ние не сме спирали да работим за "Левски". Не виждам какви проблеми сме имали с Батков - не сме го обиждали или нападали. Нашето мнение е, че той не управлява добре отбора и искаме да променим това. Няма какво да изглаждаме с него. Имаме цели и ги следваме, а не бягаме от тях. Мислим, че срещу нас се води кампания да ни използват като изкупителни жертви. НКП има сходни цели с нас и те са добруването на "Левски". Разликата е, че те отговарят за организираните фенове.

Ще работим заедно, когато имаме възможност, защото всеки левскар е наш брат. Не искаме да има силен човек, който да издържа "Левски", защото този модел е доказано не работещ. Видя се не само в "Левски". Навсякъде се видя, че когато се разчита само на един човек да издържа отбора той рано или късно се сгромолясва, защото на този човек може да му се случи нещо, бизнесът да не му върви, банката му да фалира или да го арестуват.

Моделът е приходите, които има даден отбор да са повече от разходите му. Няма нужда от поредния бащица, който да дойде, за да трупа имидж на гърба на "Левски" и когато играчката му омръзне да я зареже. Не знаем дали "Левски" ще има лиценз на 31 март", казаха Никола Бушняков и Антони Джамбазов, цитиран от БГНЕС. 

"Имаме одобрено ново лого. "Тръстът" започва собствена кампания, която освен, че подпомогне тази, водена от отбора, ще открие и възможности за по-масово включване на фенове. Целта ни е да достигнем до най-много левскари, които са съпричастни със случващото се в момента", допълниха те.