Италианският шампион се класира за финала с общ резултат 3:2 от двете срещи. Уелският национал пропусна някои от най-чистите положения в полза на "белите" през втората част.

"Искахме да бъдем на финал за втора поредна година, но не се получи. Ще опитаме да направим това следващия сезон. Това не беше нашата нощ. Винаги се опитваме да вкарваме възможно най-много голове. Нямах късмет да вкарам някое от положенията, които се откриха пред мен. Нормално е някоя от ситуациите да се превърне в гол, но сега не се получи. Чувствам, че играх добре.

Не вкарах нито едно от положенията, отворили се пред мен, но чувствам, че цялостното ми представяне беше на ниво. Трябва да продължим напред и да се готвим за следващата кампания", заяви Бейл след двубоя с "Ювентус".

Най-скъпият футболист говори и за испанското първенство, в което "Реал Мадрид" изостава на четири точки след лидера "Барселона" два кръга преди края на сезона.

"Математически имаме шансове да станем шампиони. Все още не всички шансове са изгубени. Трябва да се борим до самия край. Това е всичко, което можем да направим. Разбрах, че това, което не те убива, те прави по-силен", завърши Бейл, цитиран от БТА.