Сега "сините" имат договори с девет чужденци. Шефовете Иво Тонев и Георги Иванов преговаряха с тях вчера, пише "Труд". Остават Боян Йоргачевич и Мигел Бедоя, които си имат договори.

Контрактите на Антонио Аниете и Роман Прохазка изтичат. Асовете ще преподпишат, но само ако не получат по-изгодни оферти. С действащи договори са другите петима. Лукаш Гикиевич е отстранен от отбора и "Левски" търси раздяла с поляка, който обаче иска неустойка. Клубът предпочита да не плаща, защото няма пукнат лев.

Търсят се отбори на Луис Педро, Емил Нину и Аймен Белаид с цел дребни трансферни суми. При неуспех има два варианта - пускане без пари или да останат. "Сините" нямат средства да откупят Либан Абди, който дойде под наем от "Ризеспор" при фиксирана цена от 750 000 евро.

Единственият вариант крилото да остане е турският клуб да приеме ново преотстъпване. Всичко зависи от другите оферти. Ситуацията е в развитие и ще се изясни до 15 юни, когато започва подготовката. Ще останат от двама до петима чужденци.

"Сините" ще намалят още бюджета за заплати, който е 250 000 лв. на месец. Гледат се предимно български попълнения, например от Хасково. Последните слухове сочат интерес към двама, скъсали с "Черно море". Това са Иван Коконов и Стефан Станчев. В "Левски" обсъждат да поканят едри имена за излизане от черната дупка, в която е управлението на клуба.

Няма взети решения, но се мисли за Христо Йовов, Димитър Иванков и Николай Илиев. Тримата са известни като опозиция на Тодор Батков, който планира да се оттегли. Адвокатът обаче и вчера не направи официално изявление по темата. Което породи слухове, че може да отложи раздялата с клуба.

Остава открит въпросът ще посмеят ли председателят Иво Тонев и сие да поканят Наско Сираков, след като се очаква да откаже. Вече тръгнаха твърдения, че под въпрос е и постът на спортния директор Георги Иванов. За момента обаче Гонзо си работи спокойно по стягането на отбор за новия сезон.

Никой освен Иванов засега не гарантира бъдещето на Стойчо Стоев. Ситуацията с треньора остава неясна, след като с него "Левски" направи само един силен мач срещу читав съперник. - 1:0 с "Лудогорец" на "Герена". Международна компания се отдръпна от спонсорство на "Левски" след отпадането от Лига Европа.

Вариантът остава за бъдещето, но е въпрос на нови преговори и параметри на договора. Все пак "сините" разчитат на други две фирми да налеят пари, макар и не особено едри. Очаква се един телекомуникационен оператор да смени друг, на който държи Тодор Батков.

Планира се договор и с финансова институция. Тръст "Синя България" обяви, че оттегля оставката си от Управителния съвет, където е като юридическо лице. Целта – да бъде следена ситуацията в клуба от името на феновете. С декларация от тръста твърдят за неясна собственост.

Всъщност явно няма кой да поеме закъсалия исторически клуб от Батков. Битият навред Левски е оставен да се оправя без благодетел, свива с още милион-два бюджета и се надява да бъде пожелан от някого.

Батков се оттегля от "Левски", Иво Тонев поема властта