Един от интернет-сайтовете в страната zerozero.pt, съобщава, че "орлите" са в преговори или поне в първоначални контакти с двама местни специалисти.

Първият е Аугусто Инасио, 60-годишен бивш ляв бек, който в момента е спортен директор на "Спортинг" (Лисабон). Върхът на кариерата му безспорно е спечелената Купа на Европейските шампиони с "Порто", а след това Суперкупа на Европа и Междуконтинентална. Аугусто Инасио почти сигурно ще напусне поста в "Спортинг Лисабон", тъй като такова е желанието на новия треньор Жорже Жезус.

Според източници на "zerozero.pt", "Лудогорец" се оглежда за португалски треньор и Инасио е един от възможните варианти. Последният отбор, в който той е бил треньор, е "Морейрензе". Но пък последната титла на "Спортинг", през 2000-ата година, е била спечелена именно от него.

Другата опция е Антонио Консейсао, 53-годишен специалист, за последно водил "Олянензе".

"Независимо какви оферти ще получи, желанието на Инасио да се върне във футбола като треньор, е огромно. И той го демонстрира на последния треньорски семинар на УЕФА в португалския курорт Фатима", пише пък вестник "Рекорд", цитиран от БТА.
ИЗБРАНО