Дисциплинарната комисия отне правата на треньора на "сините" заради системно напускане на техническата зона по време на двубоя срещу "Ботев Пловдив" в Коматево, предаде БТА.

Петрович пък е с червен картон за бурен протест срещу съдийско решение. Мача от втория кръг на "А" група ще пропусне и вторият голмайстор за "Литекс" срещу "Лудогорец" - Диого Виана, който съблече фланелката си в признак на радост и получи втори жълт картон.

Изключително интересна е друга санкция на Дисциплинарната комисия към БФС - "Марек" отнесе глоба от 210 хиляди лева заради съмнения в участие в уреден мач. Дупничаните са наказани "за официални уведомления от UEFA за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи".

Подобна глоба отнесе и "Хасково", но тя е 21 пъти по-малко, ако публикуваните на официалния уебсайт на БФС суми са акуратни.

Санкции по доклад:

- За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл. 37, ал. 1, т. 22, б. А - ДК наказва Ботев Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева.

- За хвърлени предмети на основание чл. 37, ал. 1, т. 4, б. А -Предложение 1, ДК наказва Ботев Пловдив с имуществена санкция в размер на 500 лева.

- За системно напускане на техническата зона, на основание чл. 34, ал. 1, т.1 ДК наказва Стойчо Стоев, старши треньор на Левски София, с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

- ДК предлага на СК да наложи наказания на съдийския наблюдател и 4-тия съдия за неподаване на информация за постъпките на Стойчо Стоев от срещата Ботев Пловдив - Левски София.

- За хвърлени предмети на основание чл. 37, ал. 1, т. 4, б. А-предложение 1, ДК наказва Литекс Ловеч с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

- За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34, ал.1, т.3 ДК наказва Люпко Петрович, старши треньор на Литекс Ловеч, с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 1000 лева.

- За хвърлени предмети на основание чл. 37, ал.1, т. 4, б. А-предложение 1, ДК наказва Пирин Благоевград с имуществена санкция в размер на 500 лева. Отложено за разглеждане сезиране на ДК от Експертът по почтеността при БФС:

- За официални уведомления от UEFA за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи, на основание чл.46, ал.6, б. А и Б от ДП 2014/2015 г. ДК наказва Марек Дупница с имуществeна санкция в размер на 210000 лв.

- За официално уведомление от UEFA за съмнения за предварително уговорен резултат от футболна среща, на основание чл.46, ал.6, б. А от ДП 2014/2015 г. ДК наказва Хасково с имуществeна санкция в размер на 10000 лв.