"Понякога ми минава през ума да се пенсионирам. Но никога за повече от 5 секунди, защото иначе почвам да се паникьосвам", каза Венгер, цитиран от БТА.

"Когато гостувахме на "Юнайтед", срещнах Алекс Фъргюсън и му казах, че няма начин той да не ръководи отбора си. Той обаче отговори с "не". Знам, че работата му липсва и затова ходи на всеки мач, но той даде достатъчно. Той обаче има и коне, за които да се грижи. А аз нямам", добави френският специалист, цитиран от БТА.

Бившият мениджър на "Монако" ръководи "Арсенал" от 1996 година и в последните години често бе атакуван, особено по време на деветгодишната суша без трофей.

"Не е приятно да те критикуват и обиждат, но вече имам достатъчно голям опит и знам как да се справя с това. Разбира се, има всякакви хора и човек трябва да очаква всичко, включително и да те псуват във влака. Това не всеки може да го приеме, но и се старая да обръщам колкото се може по-малко внимание на това", добави Венгер.

Коментарът му бе насочен най-вече към инцидента след поражението от "Стоук" през миналия сезон, когато група недоволни запалянковци на "Арсенал" вербално атакуваха французина.