Според сръбския треньор няма никакъв шанс възпитаниците му да вирнат носовете след отличната победа над "Лудогорец" преди седмица.

"Голям отбор се става, само ако си постоянен в изявите си. За да постигнем добър резултат на "Герена" трябва да играем още по-добре отколкото срещу "Лудогорец". Затова очаквам моите футболисти да дадат всичко, на което са способни и след двубоя, когато се изправят срещу огледалото, да си кажат честно пред самите себе си: "Направих всичко по силите си за да помогна на отбора и колегите си". От тук нататък вече резултатът е следствие на много фактори и обстоятелства", бяха първите думи на треньора.

Той ще бъде в официалната ложа на стадион "Георги Аспарухов" в събота вечер, тъй като изтърпява наказание от 1 мач. Начело на "Литекс" при предишните си престои Люпко има доста успени мачове и положителен баланс срещу "сините".

"Специална рецепта как се играе срещу "Левски" няма. За да има победа нещата са ясни-добра подготовка и работа през седмицата, сплотен колектив и максимално себераздаване", лаконичен е Петрович.

В лагера на оранжевите няма да могат да разчитат на наказания Диого Виана, вкарал красиво попадение срещу разградчани. Португалецът за съжаление бе сполетян и от малшанс на едно от заниманията и се контузи в глезена, след което претърпя успешна хирургическа интервенция при доцент Тони Георгиев в столицата.

Все още от контузии се възстановяват Илия Миланов, Кирил Десподов и Александър Цветков.

"Този двубой е повече за самочувствие и увереност и не решава нищо в битката за челото в първенството. Шампион накрая ще е този отбор, който успее да бъде постоянен и в големите дербита и срещу по-скромните отбори. Това е истината", завърши Люпко, цитиран от БГНЕС.