Младокът Александър Василев вкара дебютното си попадение в А група, а освен трите гола разградчани улучиха и три пъти гредите.

"Пирин" пък инкасира пета поредна загуба, като и в петте срещи няма отбелязан гол.

Първата възможност в мача беше за гостите, като след центриране от корнер защитникът Козмин Моци се включи от задна позиция и ударът му с глава се отби в горната греда. Три минути по-късно- в 19-ата минута, на три пъти след обсада на наказателното поле Бергонси, Николов и Карапетров стреляха, но все ударите им бяха блокирани.

В 22-ата минута "Лудогорец" откри резултата с първия гол на Александър Василев в "А" група. Гостите направиха добра контраатака, Кешеру улучи страничната греда след пас през центъра на защитата от Марселиньо, топката се върна във Василев, който параболично от 12 метра не остави шансове на вратаря Костов.

В 36-ата минута "Лудогорец" стигна до втори гол, който беше дело на новото им румънско попълнение Клаудиу Кешеру. Грешка на Александър Дюлгеров при изнасянето на топката позволи на Абел Анисе да я открадне, той без да се бави подаде на Кешеру, а за румънското острие нямаше проблем по диагонала да я прати за втори път в мрежата.

Пет минути след началото на второто полувреме домакините бяха близо до гол, но Маркиньос остана в засада, когато намери топката на задна греда и стреля към вратаря Борян. Мартин Тошев и Тони Тасев опитаха да затруднят вратаря на гостите, като в една от ситуациите той изпусна топката, но нямаше кой от "Пирин" да я довкара.

В 62-ата минута румънецът Кешеру вкара своя втори гол в мача, след като от близо насочи топката в мрежата след пробив и пас на Върджил Мисиджан. Четири минути по-късно Кешерю можеше да вкара и своя трети гол, но от 5 метра с глава стреля в аут.

В 73-ата минута резервата Лукоки на два пъти можеше да вкара, но последователните му удари бяха спасени от вратаря Костов.