Успехът в Ловеч остави старозагорци единствения тим в елита без поражение до този момент. В първите десетина минути на двубоя гостите от Стара Загора бяха по-активни, но въпреки териториалното си превъзходство не сътвориха нищо особено пред вратата на домакините, съобщи БТА. 

В 17-та минута, след грешка на Хенри Рохас, Елиаш изведе Спас Делев между двама бранители на "Литекс", а нападателят на "Берое" без да се бави от границата на наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Винисиус Баривиейра за 0:1.

Ловчалии реагираха веднага на негативния за тях развой на мача. в 23-та минута Асприля навърза бранител на гостите, подаде на Хенри Рохас в наказателното поле, но вратарят на "Берое" Благой Макенджиев отрази удара на колумбиеца.

В 34-та минута, след центриране на Асприля, Йонсен стреля с глава, но неточно. В 44- та минута Данило Асприля стреля от пряк свободен удар, но Макенджиев спаси.

Второто полувреме също започна с по-активна игра на "Берое". В 49-та минута Елиаш намери Игор Джоман в наказателното поле след центриране от дясно, той стреля от десетина метра, но вратарят на "Литекс" прояви отличен рефлекс и успя да избие летящата към мрежата му топка.

В 63-та минута Бьорн Йонсен стреля опасно, но топката премина на сантиметри покрай гредата. Ловчалии постепенно увеличаваха натиска си към вратата на "Берое". В 74-та минута Иван Коконов беше оставен сам срещу Баривиейра, но вратарят на "Литекс" отново бе блестящ и отрази удара му.

До края на мача усилията на домакините не доведоха до нищо пред вратата на "Берое".