Играчите на Арсен Венгер се наложиха с 2:1 над своя опонент в лондонското дерби, което се проведе на "Уайт Харт Лейн". В герой за гостите се превърна Матийо Фламини, който се разписа два пъти и на практика донесе успеха на своя състав, информира Гонг.

И двамата мениджъри бяха направили редица промени в своите тимове, за разлика от мачовете в първенството. По-добър обаче се оказа отборът, подготвен от Арсен Венгер.

В 26-ата минута 31-годишният Матийо Фламини изведе своите напред. Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля отдалеч, стражът на "топчиите" Ворм отрази, но при добавката французинът бе точен за 1:0.

В началото на второто полувреме Хари Кейн вкара топката в мрежата на гостите,но страничният рефер не пропусна факта, че футболистът беше в засада. В 56-ата минута обаче домакините все пак стигнаха до изравнителното попадение. След удар от малък ъгъл, Калъм Чеймбърс си вкара нелеп автогол за 1:1.

В крайна сметка, по-настойчиви се оказаха футболистите на "Арсенал". В 78-ата минута Матийо Фламини изстреля своя тим в следващия етап след прекрасен удар от воле за крайното 2:1.

Останалите резултати от кръга:

"Кристъл Палас" 4:1 "Чарлтън"

МК Донс 0:6 "Саутхямптън"

"Нюкасъл" 0:1 "Шефийлд Уензди"

"Норич" 3:0 "Уест Бромич Албиън"

"Манчестър Юнайтед" 3:0 "Ипсуич".