"Мисля, че ни очаква един мач като всички останали. С тази разлика, че играят първият и вторият в класирането. Предполагам, че ще има повече хора. Три точки се дават срещу "Литекс", три точки се дават и срещу "Пирин". Едно и също е. "Лудогорец", ако иска да постига целите си, не трябва да избира мачовете, а да играе във всички за победа", коментира Ераносян на пресконференцията преди мача.

"Това е дерби. Предполагам, че ще има повече хора на стадиона. Има и повече писания по вестниците. Ако се четат, може да се получи повече еуфория. Но за мен е мач като всички други", добави специалистът.

В Лудогорец няма здравословни проблеми с изключение на Жуниор Кишада, който все още не тренира пълноценно.

"Кишада имаше не малък проблем. Имахме съмнения за скъсани връзки. Радостното е, че не се потвърдиха. Кишада тренира по специална програма отделно от отбора. Все още не се е включил с останалите. Със сигурност ще остане извън групата за мача с Литекс", каза Ераносян.

На въпрос защо Лудогорец играе предимно с чужденци, а българите остават на пейката, треньорът отговори: "Излиза, че критикувате треньора защо играят чужденците, а не българите. Клубна политика. Така е преценено - да се предложат договори на тези чужденци и те да останат в България. Не вярвам, че има треньор, който да иска да пусне на терена футболист, който е по-слаб от този, който остава на пейката.

Изборът ми за състав във всеки един от мачовете е бил оптимален. Натам зависи вече от момчетата, били те българи или чужденци, кой играе, кой остава на пейката и кой извън групата. Това, че някой е национал на България не значи, че има гарантирано място в титулярния състав на Лудогорец".

Вратарят Владислав Стоянов вече тренира с отбора и може да се завърне в състава за домакинството на Черно море на 3 октомври. Другият вратар Милан Борян тренира на пълни обороти.

"Милан тренира на сто процента с нас от няколко дни. Владо Стоянов вече се включи в тренировките. Мисля, че все още е рано, за да го вземем в групата. Предполагам, че за следващия мач (б.а. домакинството на Черно море на 3 октомври) вече ще може да се разчита на сто процента и на него. Ясно е, че Владо е изостанал кондиционно поради факта, че беше спрял. Но вече имаме и треньор на вратарите, на когото мога да разчитам.

Знам, че неговото мнение е напълно меродавно. Ако той прецени, че Владо трябва да пази, Владо ще бъде на вратата. Говорим за следващия мач. Нека не прескачаме срещите. Имаме дерби с Литекс, а вече след това ще мислим за сблъсъка с Черно море", каза Ераносян.