Немецът трябва да подпише договор и да се появи на базата в Мелууд в близките часове на деня.

Цитиран от британското издание "Дейли Мирър", Клоп е обявил това пред ръководителите на отбора и е гарантирал, че не му трябват скъпи нови футболисти, за да постигне целта си, информира БТА. 

Германецът Клоп, който до скоро водеше "Борусия Дортмунд", е разучил внимателно новите си футболисти на видео и е останал впечатлен от това, което е изградил Брендън Роджърс преди него.

Харизматичният специалист вече е минал по този път, след като по подобен начин пое контрол над "Борусия" и бързо превърна млад и боеспособен състав в страшилище, 2-кратен първенец и финалист в Шампионската лига.

Интересно е да се отбележи, че Клоп е голям привърженик на качествата на новопривлечения Роберто Фирмино, който е второто най-скъпо попълнение от лятната селекция. Някои специалисти дори смятат, че именно Клоп е човекът, който е препоръчал на ръководството на "Ливърпул" да привлече нападателя на "Хофенхайм" за сума в размер на 29 милиона британски лири.

Германецът има отношения и с друг настоящ играч на "Ливърпул", който пристигна през лятото - Кристиан Бентеке. Именно него Клоп искаше за заместник на Роберт Левандовски през 2013. При всичко това взето под внимание, Клоп е гарантирал бъдещи успехи пред ръководството на "Ливърпул".

Той е поискал три месеца за изготвяне на списък за нови футболисти, като освен това е обявил, че не иска да замесва агенти при сделките.

Клоп е запазил и своето право на финално вето за всеки играч, който се договори с "Ливърпул" и е на път да пристигне на "Анфилд".

В ”Ливърпул” чакат само подписа на Юрген Клоп