Секс Фабрегас, Педро Родригес и Диего Коща вкараха головете за успеха на лондончани.

"Манчестър Сити", който е първи от преследвачите, няма да играе този уикенд, тъй като градското дерби с "Юнайтед" е отложено.

"Кристъл Палас" продължава да се бори за оцеляването си, след като в директен сблъсък победи с 1:0 "Мидълзбро". Единственото попадение вкара Патрик ван Аанхолт, което пък свали шампионите от "Лестър" в зоната на изпадащите преди техния мач в понеделник с "Ливърпул".

За Ван Аанхолт това е негов първи гол от януари насам, когато пристигна в отбора от "Съндърланд". Левият бранител получи топката след избиване на ъгъла на наказателното поле и с мощен изстрел донесе първата домакинска победа за "Палас" от декември насам.

В момента "Орлите" са на 17-а позиция с 22 точки. "Хъл" остава в зоната на изпадащите, на точка след "Палас", след като се задоволи само с 1:1 с "Бърнли".

Последният "Съндърланд" не успя да вземе нищо при визитата на "Евертън" и падна с 0:2.

"Борнемут" инкасира четвърта поредна загуба, като днес отстъпи с 1:2 на "Уест Бромич" и плати данък на слабата си защита. Джош Кинг даде аванс на южняците от дузпа още в 5-ата минута, като наказателният удар беше спечелен от Райън Фрейзър, препънат от Алън Нийом. Но Крейг Доусън изравни за домакините минути след това. В 22-ата минута ирландският защитник Гарет Макоули осигури успеха след нескопосана изява на вратаря.

Стражът на "Уест Бром" - Бен Фостър, спаси точките за своите, след като направи две отлични спасявания в добавеното време.

Вижте класирането и програмата в Премиършип