Кержаков изведе Динамо напред в 10-ата минута, но само четири минути по-късно Спас Делев изравни с виртуозен гол. В 55-ата минута Иван Иванов подпечата визите на "армейците" за групите на турнира. Българският отбор започна уверено срещата.
Още в първите минути Маркиньос отправи опасен удар към Габулов. В следващите игрови епизоди "армейците" бяха по-активни. Въпреки това руснаците излязоха напред в резултата. Разписа се звездата на Динамо Александър Кержаков в десетата минута на двубоя. Кирил Комбаров центрира в наказателното поле на ЦСКА и сложи топката на главата на оставения непокрит Кержаков, който я засече и направи безпомощен Иван Караджов. Три минути по-късно ЦСКА възкръснаха. Отлична контраатака на "червените" завърши с гол на Спас Делев. Талантът от село Ключ отбеляза след добро центриране на Йордан Тодоров.
В 21-ата минута Маркиньос се контузи и Любослав Пенев извърши принудителна смяна. На мястото на бразилеца влезе Тодор Тимонов. В 30-ата мин. отново Спас Делев премина през трима футболисти на Динамо Москва и намери непокрития Йордан Тодоров, който сам срещу Габулов стреля в аут. В 36-ата минута стражът на ЦСКА Иван Караджов направи невероятно спасяване след удар на Кирил Комбаров. До края на първата част до нови опасности пред двете врати не се стигна и резултатът се запази.
На почивката наставникът на домакините Андрей Кобелев пусна в игра Димидко с цел да засили нападението на своя тим. В първите минути московчани бяха по-активни. Въпреки това ЦСКА стигна до гол. В 55-ата минута след едно центриране от корнер защитата на Динамо изчисти топката. Тя попадна в Иван Стоянов, който центрира и я сложи на главата на Иван Иванов. Централният бранител на "червените" надигра своя пазач във въздуха и майсторски прати топката в мрежата за 2:1 в полза на българския тим. След гола тимът на Любослав Пенев заигра на контраатака и показа невероятния си потенциал. "Червените" създадоха куп положения пред Габулов. Йордан Тодоров, Спас Делев и Иван Стоянов се оказваха в добри позиции, но не успяха да накажат Динамо. От своя страна домакините така и не стигнаха до чисто положение пред Караджов.
Така напълно заслужено ЦСКА се класира за групите на турнира Лига Европа. "Червените" утре ще научат своите съперници.