Треньорът на символичните домакини Рато Достанич направи седем промени в сравнение със състава от мача с ЦСКА. Централна двойка защитници бяха Рабех и Бензукан, като десен бек се завърна Живко Миланов, а отляво на отбраната действаше Лусио Вагнер. Симонович излезе титуляр в средата на терена, а атаката водеше Христо Йовов, който напълно се провали в това си амплоа.
"Сините" започнаха много надъхано и пресираха символичните гости още в тяхната половина. Столичани можеха да открият още в 7-ата минута, след като Жоазиньо проби отляво и пусна пас успоредно на аутлинията, но няколко играчи в синьо се разминаха с нея. Мачът продължи в сравнително високо темпо, но истински голови положения прад двете врати липсваха. Бургазлии се бранеха през повечето време и рядко стигаха до вратата на Димитров. На левскарите пък им липсваше прецизност в головия пас, който да изведе Йовов или играещия зад него Бардон в удобна позиция.
Второто полувреме започна с невероятен пропуск на Фернандес. Той бе намерен отлично от Карбони, но останал сам срещу Цветан Димитров, не успя да го преодолее. Левски пък отвърна с опасен удар от въздуха на Живко Миланов секунди по-късно. Черноморец поведе в 52-ата минута, като основна вина за гола има младият вратар на "сините". Димитров излезе неразчетено при едно безобидно центриране от фаул и Траян Дянков го прехвърли с глава. Голът изнерви левскарите и острите сблъсъци по терена зачестиха. Достанич също реагира и пусна Георги Христов на мястото на Симонович. Така дошлият от Ботев таран заигра на върха на атаката, а Йовов се премести зад него. В тези минути ясно си пролича липсата на Дарко Тасевски в състава на Левски. Играчите на Достанич продължаваха да бъркат в пасовете. Йовов също бе заменен, а на негово място влезе Ортега. Най-чистото положение за Левски до този момент се откри в 73-ата минута. Жоазиньо центрира отлично, но останал сам, Дениран Ортега изпрати топката над вратата. Малко по-късно пък вратарят на Черноморец Борел за малко сам не вкара вълка в кошарата, след като излезе неразчетено да посрещне Ортега. Нигериецът обаче не успя да подаде точно на Христов. Централният нападател на Левски пък изпусна отличен шанс да изравни в самия край на мача.
Христов бе намерен от Сърмов сам на точката на дузпата, обърна се и стреля, но Борел изби удара му. Така Черноморец стигна до трите точки и се изравни на върха с ЦСКА с по 19. Левски пък е на 9-ото място само с 9 и с мач по-малко.
Боримиров: Батков опетни името на Левски