Този път "Дейли Мирър" не критикува Бербо, а дори му дава място в топ 10 на сделките, при които един клуб е изпреварил друг за подписа на даден играч и по този начин е направил супер сделка – в случая Манчестър Юнайтед изпреварва Манчестър Сити в последния ден на трансферния прозорец през 2008 година.
Бербатов е поставен на 9-о място в класацията, в която личат имената на големи имена от световния и европейски футбол.
Безспорен лидер и победител в символичното подреждане е легендата на Реал Мадрид, който се разминава с трансфер в кръвния враг Барселона и преминава на "Сантяго Бернабеу" през 1953 година.
Ето и топ 10 на "откраднатите" сделки:
1. Алфредо Ди Стефано (разминава се с Барса и отива в Реал през 1953 г.). Той изиграва три контроли с екипа на Барселона, каталунците твърдят, че имат предварителен договор с него, но в крайна сметка той се озовава в Реал.
2. Арчи Джемили (разминава се с Дарби и отива в Евертън през 1970 г.). Сърцатият бранител вече има договорка с Дарби Каунти, но мениджърът на шампиона по това време Евертън – Брайън Клъв, решава да го привлече, въпреки че не го е гледал нито един мач. Клъв се доверява на асистента си Пийт Тейлър и не греши.
3. Пол Гаскойн (разминава се с Манчестър Юнайтед и отива в Тотнъм през 1988 г.). След като решава да напусне Нюкасъл, Гаскойн се договоря с мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън. Сър Алекс отива на почивка в Малта, доволен, че е уредил най-горещия талант на Острова, но изпуска чашата с пинаколада, когато разбира, че Газа го е преметнал и е подписал с Тотнъм на Тери Венейбълс.
4. Мо Джонстън (предава Селтик за Рейнджърс през 1989 г.). Най-скандалният трансфер в историята на шотландския футбол. След като напуска Селтик със статут на звезда, Мо преминава във френския Нант.
Само 2 години по-късно обаче на него вече му е мъчно за Шотландия и публично обявява, че се завръща в родния си клуб. В последните минути обаче Рейнджърс вадят по-добра оферта за него и той облича синята фланелка. Оттогава насам на „Паркхед” той е известен като Юда.
5. Йън Уоън (разминава се с Нотингам и отива в Борнемут през 1990 г.). Първият супер трансфер на Хари Реднап. След като прочита на телетекста, че Уоън ще ходи в Нотингам, го взима в своя отбор, след което отрича за сделката, казвайки на медиите "Кой е този Уоън?".
6. Рой Кийн (отказва на Блекбърн и отива в Манчестър Юнайтед през 1993 г.). След като изпада с тима на Нотингам Форест, Рой Кийн се договаря за преминаване в Блекбърн.
Босът на Роувърс Кени Далглиш обаче се отказва от сделката в последния момент, а Алекс Фъргюсън договаря преминаването на Кийно на "Олд Трафорд" за 5 минути по телефона – лош ход, Кени, лош ход!
7. Ампди Файе (Портсмут 2003 г.). Сенегалецът е следен от няколко клуба от английската Висша лига, но най-съобразителен отново е Хари Реднап.
Той взима халфа в своя Портсмут и го пуска в мач на резервите с името Анди Анри, с цел да заблуди скаутите, които го следят (против правилата на ФА). Няколко дни по-късно Реднап се хвали, че е привлякъл сенегалски национал.
8. Дитмър Хаман (прецаква Болтън за Ман Сити през 2006 г.). Договорът на Дитмар Хаман с Ливърпул изтича през лятото на 2006 година и той се договаря с Болтън, като дори сайтът на "тротърс" обявява трансфера, но в последния момент Диди отказва да премине на "Рийбок" и избира офертата на Манчестър Сити.
9. ДИМИТЪР БЕРБАТОВ (отива в Манчестър Юнайтед за сметка на Манчестър Сити през 2008 г.). В последния ден на летния трансферен прозорец желащият да напусне Тотнъм Димитър Бербатов още няма нов отбор. Часове преди затварянето на Сити вади умопомрачителна оферта за българския национал и по всичко личи, че той ще премине при Мартин Петров.
Тогава обаче Сър Алекс хваща частен полет до Лондон и за 1 час успява да убеди Бербо да играе на "Олд Трафорд".
10. Робиньо (Избира Ман Сити пред Челси през 2008 г.). Цяло лято бразилецът е спряган за трансфер в Челси от Реал Мадрид, но в последния момент, след като не успява с Бербатов, ръководството на Ман Сити прави Робиньо най-скъпия футболист във Висшата лига и трансферът в Челси пропада. Лош избор за кариоката, който вече скъса с "гражданите" и се завърна в родния Сантос.