Минути по-късно той говори пред "Тема Спорт" за визитата си в руската столица.
"Разговаряхме близо два часа с Евгений Гинер. Той сам предложи да сключим договор за взаимно сътрудничество и контрактът вече е факт. Оттук нататък двата клуба ще си помагаме".
"Възможно е да изиграем и контролна среща по време на следващия подготвителен период".
 ЦСКА се побратимява с ЦСКА Москва
"Евгений Гинер беше запознат в детайли с историята на нашия ЦСКА. Знаеше колко шампионски титли е спечелил клубът, знаеше, че на "Армията" име е направил Христо Стоичков. Той каза и нещо много интересно - отбори с името Локомотив и Спартак има много, но ЦСКА са само два - ЦСКА София и ЦСКА Москва", заяви Димитър Борисов.
"В момента разглеждам стадиона на ЦСКА Москва, а след това разговорите ни с ръководството на клуба продължават. Възможно е да ни преотстъпят футболисти, които не могат да се преборят за титулярно място в техния състав".
"Обсъдихме няколко имена на техни млади играчи, които са национали, и през месец май този разговор ще продължи. Не е изключено през лятото да се подсилим с футболист от ЦСКА Москва".
"Поканих Евгений Гинер да гостува в София и той прие. Допълнително ще уточним кога ще дойде. Договорихме се също така наши треньори от ДЮШ да ходят на обучение в Москва".
"Ще правим съвместни подготовки на юношеските ни отбори", разкри още Борисов, който днес се прибира в София.
Собственикът на "червените" ще пътува за Анталия в края на другата седмица, за да наблюдава контролата със Спартак Москва.