Това обаче не е всичко – въпросната любовница на Тери е гаджето на неговия съотборник и също близък приятел в националния отбор Уейн Бридж.
Медиите в Англия разкриха, че Тери има връзка с модела на бельо Ванеса Перонсел, от която Бридж има син.
Аферата излиза наяве, след като защитникът на Челси загуби дело, с което искаше да бъде забранено публикуването на новината.
Скандалът застрашава да отнеме капитанската лента на Тери за Световното първенство в ЮАР, където в състава на Англия се очаква да бъде и Уейн Бридж…
Предателството на Тери е нож в гърба за Бридж, който е сред най-добрите му приятели.
Футболистът на Манчестър Сити е шокиран от разкритието за Тери и Перонсел.
Капитанът на Англия е направил всичко възможно, за да запази в тайна връзката си с красавицата, но в крайна сметка всичко излезе наяве.
Таткото на две деца, който през ноември спечели наградата Баща на годината, наел двама "бизнес партньори", които да платят на французойката да мълчи за аферата им.
След като през миналата седмица се появиха слухове за него и Ванеса обаче, Тери решил да действа твърдо и да си издейства засекретяване на разкритието.
Но съдия Майкъл Тъгънхет отхвърли случая в петък, като заяви, че Тери се интересува повече от това да не загуби спонсорските си договори и пари, ако репутацията му бъде накърнена.
Тери живее със съпругата си Тони Пуул и тригодишните им близнаци в Оксхот.
В петък вечер съкрушената съпруга заяви само: "Съжалявам, не мога да говоря за това".
Според близки приятели на двойката, Пуул няма да може да прости на защитника и най-вероятно ще се стигне до развод.
Тери и Бридж играха заедно пет години в Челси преди през 2009-а Бридж да премине в Манчестър Сити.
От общия им период при сините от Лондон двамата са много близки, като дори бяха съседи.
До миналата седмица, никой не знаеше за тайната сексуална връзка на Тери. Перонсел и Бридж имат тригодишен син, а през миналия юли окончателно се разделиха.
Тогава французойката се е обърнала за подкрепа към най-добрата си приятелка – съпругата на Тери.
Двете дори са прекарали ваканцията си заедно.
Все още не е ясно, кога е започнала връзката на двамата, но според слуховете Тери и Перонсел все още се виждат.
Това не е първата изневяра на Тери, който през 2005-а, преди да се ожени, призна: "Сбърках и спах с момичета зад гърба й. Няма да й изневеря никога повече и искам да се оженя за нея повече от всичко"…
С интерес се очаква и реакцията на селекционера на Англия Фабио Капело, който е известен като човек с големи морални ценности.