Те заявиха, че решението за резултата от мача Локо Мз – ЦСКА е било взето предварително и не са били оставени да обяснят доводите си.
"Опитах се да обясня на комисията, че легална дефиниция на "отбор" в наредбата на БФС не съществува. Те се включват в дефиницията на Професионален футболен клуб. Ние искахме да им обясним, че нямат правни основания да ни наложат служебна загуба 4:0. Пледирахме служебна победа с 3:0 или доиграване на срещата, както е европейската практика. Не ни беше оставена възможност да се доизкажем.
Вчера бяхме на Дисциплинарната комисия, която ни изслуша. Не вземаме отношения по тези санкции, тъй като те са точни. Според дефиниция на БАН думата "отбор" са състезатели, спортно-технически щаб и резерви. Футболният клуб е нещо различно. Извадих им решение на ФИФА и правилника на ФИФА. Решението беше предварително взето", каза Василев.
Той допълни, че е в света има много мачове, на които нахлуват фенове, но нито един не е завършил със служебна загуба.
"ФИФА не толерира служебните загуби. Изявихме нашата воля да поговорим с комисията, те го превърнаха в кръстосан разпит. Трябва да сте наясно, че юристите на ЦСКА знаят всички членове наизуст. Предварително бяха решили кой член ще приложат. Не ни оставиха да им обясним, че понятията ПФК и ФК са разширителна дефиниция на "отбор". Открихме пропуски в техен нормативен акт и те се издразниха от това", допълни още Василев.
Неговият колега Кирил Калинков пък заяви, че решението не може да се обжалва.
"ЦСКА в случая беше гостуваш отбор и беше поставен в ситуацията на гост. Дефакто той е поставен в условията от домакина. При вземането на решението трябва да се отразят обстоятелствата, при което са се случили деянието. В Дисциплинарния правилник пише, че това наказание, което ни беше наложено е за нахлуване от трибуната от пистата и на терена. В този случай имаме нахлуване от пистата на терена, но ние не го оспорваме. Нямаме право да обжалваме наказанието. Варианти други има, но все пак сме член на БФС и ще се съобразим до известна степен с техните наредби, но казвам до известна степен”, завърши Калинков.