Той направи това култово изказване в отговор на въпрос дали Славия следи играчи за новото първенство.
Стефанов смята, че Христо Ристосков не е главен виновник за загубата с 1:3 от ЦСКА миналата събота, но въпреки това настоява за отстраняването му от съдийството.
"Отборът заслужено загуби. Ристосков не е главен виновник за загубата. Но той постави началото. Винаги когато играем срещу ЦСКА се намира някой мизерник, който им дава аванс. А не е едно и също дали даваш аванс на Локо Мездра и Своге или ЦСКА. Такъв като него трябва да бъде изхвърлен завинаги от съдийството и не само той, а и още двама- трима некадърници.
Много ми e интересно и за страничния съдия, където с Ловеч ни отмени гол. Като награда му дадоха да свири мач в Кипър. Това ли трябва да прави един съдия, който иска международен мач да свири? Да ощети отбор като Славия и да го пратят за награда в Кипър", допълни Стефанов.
Проверка на Novsport, обаче показа, че информацията не е вярна. Асистентът Крум Стоилов, когото шефът на Славия визира, не е ходил в Кипър след мача с Литекс.
Венцислав Стефанов смята, че Славия трябва до последно да играе за победа в настоящето първенство.
"Отиваме в Бургас срещу Черноморец в добро настроение. Там има отлични условия за футбол, в лагера на противника ни са възпитани хора", каза той.
Президентът на "белите" коментира и бъдещето на треньора Велислав Вуцов.
"Информациите, че ще го сменим са силно преувеличени. Опасността да махнем Вили е колкото опасността утре да падне три метра сняг", каза в своя типичен стил Венцеслав Стефанов.