Той побърза да уточни, че срещите от професионалния футбол могат да се провеждат и на 5-6 лицензирани съоръжения, ако прогнозата му се окаже вярна.
"Лицензионните комисии, на базата на подписите, които сме получавали от полиция и общини през изминалите години, буквално сме си затваряли очите. Но идва момент, в който това няма да работи. Голяма част от нашите стадиони няма да получат лиценз, това не означава, че отборите няма да получат лицензи. Може мачовете да се играят на 5-6 лицензирани стадиона", сподели в Спортно шоу Гонг по Дарик радио Вальо Михов.
"Трябва да направим нещо конкретно и ясно, действително да се прави стратегия за стадионите, но ако оставим нещата без концесии, без правила, няма да се получи. Някой стадион може да падне", категоричен бе шефът на ПФЛ.
"Направиха се някои стадиони – в Ловеч, Сливен, Бургас, Благоевград – защото има точни правила, финансови параметри. В Европа има стадиони с имена на фирми. Трябва да опитаме и тук да направим един стадион работещ 365 дни в годината и да има възвръщаемост на тези, които са инвестирали. Те хората в Европа го правят", добави Михов.
Шефът на ПФЛ смята, че за борбата с вандализма, трябват повече пари.
"В Англия се оправиха и с футболния вандализъм. Всичко е до средства, когато говорим за паспорт, за личната карта, не можеш да влезеш в стадиони или зала без скенер. Това струва средства, нашата държава не може да отдели тези средства. Можем само да апелираме към нашите привърженици."
"Христо Порточанов и Митко Събев са хора, които оставят следа след себе си. Никой не искам да ме обича или да боготворят някого. Винаги ще хваля това, което правят кадърните хора. В тази криза, трябва да сме обединени", добави още Валентин Михов.
Относно снощния мач от полуфиналите в Шампионската лига между Барселона и Интер, Вальо Михов каза:
"На времето бях и треньор в Горубляне и такъв мач не сме играли, особено второто полувреме."