"Каубоите" са оценени на 1.65 млрд. долара, като запазват стойността си от миналата година. При Манчестър Юнайтед се забелязва намаление от около 2%, съобщи Дневник.

На трето място в тази класация се изкачва бейзболният "Ню Йорк янкис", който е оценен на 1.6 млрд. долара. Това е увеличение със 100 млн. долара в сравнение с миналата година. Наскоро почина дългогодишният собственик на "Янките" Джордж Стайнбренър. 

В първата десетка попадат и още два футболни отбора - Реал (Мадрид) и Арсенал.

Испанците остават на шестата позиция от миналата година, но губят 30 млн. долара от стойността си. "Топчиите" падат от седмо на осмо място, като са поевтинели с 20 млн. долара.

В Топ 50 на класацията влизат всичките 32 отбора от НФЛ, девет европейски футболни клуба, пет бейзболни, два от НБА и два от Формула 1.

В същото време при индивидуалните спортисти Тайгър Уудс продължава да печели най-много. Въпреки че имиджът му пострада сериозно от сексскандала в края на миналата година и беше изоставен от редица спонсори, годишните приходи на голфъра са 105 млн. долара. Засега американецът е единственият действащ спортист, който е натрупал състояние от над 1 млрд. долара.

Това се случи през октомври миналата година. Втори след него е боксьорът Флойд Мейуедър с прякор Парите, който е спечелил 65 млн. долара за миналата година. Трети е баскетболистът Кобе Брайънт с годишни постъпления от $48 млн., а след него е голфърът Фил Микелсън с $46 млн.

Най-богатият сред футболистите - Дейвид Бекъм е пети с $43.7 млн. долара, а веднага след него е бившият номер едно в тениса Роджър Федерер с $43 млн. Топ 10 се допълва от баскетболиста Леброн Джеймс ($42.8 млн.), боксьора Мани Пакиао ($42 млн.) и състезателите по американски футбол Илай Манинг ($39.9 млн.) и Теръл Съгс ($38.3 млн.).