Освен загубата и нулата в графата с точките след този мач, ЦСКА претърпя още удари.
Първо Гранден замина за Англия непосредствено преди мача, италианците Еспозито и Тибони тотално разочароваха, а Акуаро и Галчев бяха изгонени, за да могат "акулите" на Краси Балъков да изядат обезкървения съперник и да задълбочат кризата в ЦСКА.

Срещата започна по блестящ начин за домакините, които успяха да поведат още в 18-ата секунда на двубоя.
Румен Трифонов се оказа най-съобразителен при едно меле в полето на гостите и отблизо вкара за 1:0.

ЦСКА можеше да удвои преднината си само две минути по-късно, но младият Тонев нацели гредата от около 3 метра.

Пропускът на младока пък бе наказан от "акулите" още в 7-ата минута. Дос Сантош центрира остро от фаул, а Хайри се извиси над всички и с хубав удар с глава заби топката в мрежата на Караджов за 1:1, като с основна вина за гола бе дебютантът в редиците на ЦСКА Марко Еспозито.

ЦСКА продължи да бъде по-добрият отбор на терена до края на полувремето, но не стигна до чисто голово положение, а за сметка на това получи нов гол във вратата си. Андонов върна една топка към Педриня, който с бомбен шут с десния крак от дъгата препарира Караджов и направи обрат за 2:1 в полза на "акулите", като при този резултат завърши и първата част.

Второто полувреме започна със страхотен удар на Нуньо от далеч, който обаче бе спасен от Караджов. Малко след това пък резервата Апостол Попов, който замени неубедителния Еспозито, имаше шанс да изравни, но негов изстрел с глава излезе в аут.

В игра за "армейците" се появи и другият италианец – Кристиан Тибони, който замени Митко Илиев. Вместо обаче това да доведе до повече атаки пред вратата на Черноморец, ЦСКА получи нов удар.
В 67-ата минута Акуаро получи пресилен втори жълт картон и бе изгонен от главния съдия, а задачата на "червените" стана още по-тежка.

ЦСКА така и не успя да наложи масиран натиск, но за сметка на това бе много близо до гола в 76-ата минута, когато капитанът Тодор Янчев стреля почти от центъра на терена, кълбото тупна лошо пред Борел и заблуди вратаря, но за нещастие на Павел Дочев, то срещна напречната греда и излезе в аут.

Само 3 минути обаче всички надежди в "червено" угаснаха, след като Борис Галчев също си изкара втори жълт картон и бе отстранен от игра, а ЦСКА остана с 9 души и гол пасив срещу добре играещия отбор на Черноморец.

В оставащите минути "акулите" можеха да стигнат и до ново попадение във вратата на ЦСКА, но Ектор Гонзалес направи фрапантен пропуск, след като остана сам срещу Караджов, но стреля право в неговото тяло.

ЦСКА все пак опита да изравни, но стигна единствено до един слаб удар с глава на Попов, който не затрудни вратаря Борел, съобщи Novsport.

В крайна сметка обаче резултатът остана непроменен и ЦСКА записа втора поредна загуба в първите си два мача от новия сезон, докато за "акулите" това бе първа победа през новия шампионат. След този кръг ЦСКА остава без спечелена точка, докато Черноморец вече има 4 точки в актива си.