Вицепрезидентът на БФС едва ли не посочи Зума като виновник номер 1 за състоянието на футбола у нас.

"Аз вестници и други медии не следя, но ми казаха какво е говорил Лечков за мен. Ще кажа, че той не ми е на нивото и че МВР го забравиха в операция "Наглите". Ако няма лев в касата на БФС, виновникът по-скоро може да е той, но не и аз. Ние скоро ще се срещнем с Боби Михайлов и лично ще му кажа да се освободи от някои ръководители и задължително от Лечков", заяви Христо Бонев, цитиран от ТопСпорт.

Той разкри още, че знае откога датира контрата му с Лечков.

"Аз бях лично в Турция, заедно с Иван Вуцов и Иван Славков, за да ходатайстваме пред Джон Тошак да пуска Лечков в игра за Бешикташ. На стадион "Инюню" треньорът ни посрещна и ни каза, защо сме дошли при него. Тошак беше повече от категоричен - отсече, че не иска Лечков и дори препоръча, ако е възможно, да го вземем с нас за България.

По същото време Лечков ми каза, че е поддържал форма на малки вратички в хотелския си комплекс в Сливен", каза още Бонев.

Великата осмица от 60-те и 70-те години на миналия век сподели, че причината, поради която Димитър Бербатов е напуснал националния отбор е именно Йордан Лечков.

"Ще напуснат и други хора. Няма да остане нищо свястно в системата на БФС при такъв ръководител като Лечков. Той беше първият човек, който каза, че в националния няма потенциал и на практика започна да обезверява футболисти и треньори, работещи за "трикольорите". Боби трябва спешно да го гони", категоричен бе Христо Бонев.