Мачът на "Камп Ноу" започна напълно в реда на очакванията - с брутален натиск на Барса. Пред погледа на баскетболната суперзвезда Пол Гасол момчетата на Пеп Гуардиола наложиха типичния си стил с множество разигравания, като почти не оставяха на гостите да докоснат топката, съобщи ТопСпорт.

Логично головите възможности не закъсняха, но Меси и Шави не успяха да се разпишат от чисти позиции. Така се стигна до 20-ата минута, когато при една триходова атака гръцкият гранд откри резултата. Джибрил Сисе майсторски подаде с пета към новото попълнение Гову, който надбяга Абидал и с диагонален шут смълча "Камп Ноу" - 0:1.

Радоста на балканците обаче бе едва няколко секунди. В 22-ата минута Шави пусна поредния си магически пас, извеждайки Меси сам срещу Цорбас. Разбира се за аржентинецът не бе проблем да прокара топката покрай стража и да изравни резултата.

Барса натисна още и вторият гол бе въпрос на време. А това време дойде в 33-ата минута, когато се разписа Давид Вия. Нападателят бе оставен непокрит в полето на Панатинайкос и с удар от няколко метра изведе своя отбор напред в резултата.

До края на първата част каталунците продължиха да натискат. В 43-ата минута Меси излезе на стрелкова позиция, но ударът му се отби в напречната греда. Секунди по-късно, след като направи няколко двойни подавания със свои съотборници, Меси вкара за 3:1, с което осигури комфортен аванс на тима си преди почивката.

През втората част картината на терена не се промени особено много. В 55-ата минута Меси можеше да вкара своя хеттрик, но по наивен начин пропиля дузпа. 11-метровият удар бе отсъден за нарушение именно срещу Меси, но аржентинец стреля слабо и за Цорбас не бе проблем да улови.

В 78-ата минута Педро на празна врата отбеляза четвъртото попадение. Последното попадение падна в 90-ата минута, когато Лео Меси изведе отлично Дани Алвеш и той не сгреши.