Така "сините" от Лондон рано-рано се простиха с един от възможните трофеи, които могат да спечелят. Двубоят премина през куп обрати, но накрая триумфираха "свраките". информира ТопСпорт. 

Треньорът на Челси Карло Анчелоти бе оставил повечето си титуляри извън групата, но отборът въпреки това поведе с 1:0. Патрик ван Аанхолт откри след пас на Гаел Какута и мощен удар.

Нюкасъл обаче успя бързо да обърне. Шейн Фъргюсън намери Нийл Рейнджър, който с акробатично изпълнение реализира 1:1. Пет минути по-късно в 32-ата минута Райън Тейлър от Нюкасъл с прецизно изпълнение на фаул не остави шанс на резервата Рос Търнбул - 2:1.
 
В края на мача блесна позабравеният Шола Амеоби. Грешки последователно на Пауло Ферейра и Търнбул дадоха шанс на чернокожия нападател да реализира за 3:1.

Челси обаче не се предаде и се вдигна на щурм. При това отборът вече бе с 10 души, тъй като Йоси Бенаюн се контузи, а трите смени бяха извършени. Никола Анелка обаче засече центриране на Ван Аанхолт за 2:3, а в последните минути от дузпа отново французинът бе точен за 3:3.

Тъкмo, когато се чакаха продължения Шола Амеоби пак попари "Стамфорд Бридж". Той се разписа след корнер - 4:3. Малко преди това Пауло Ферейра бе уцелил греда и така пропусна да даде успеха на "сините".