Писмото до феновете на "армейците" гласи:

"СКЪПИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ, Напълно разбирам вашата болка от ситуацията, до която се стигна със стадиона на любимия ви отбор. Искам обаче да ви уверя, че от момента, в който заех длъжността министър на физическото възпитание и спорта, работя за каузата вашият дом да си остане ваш.

Схемата, по която "Българска армия" и "Панчарево" могат да бъдат отдадени на ЦСКА вече е намерена. Единствената пречка това да се случи са задължения на клуба към държавата на стойност 2 515 350,21 лв. Те са от стари договори и са наследени както за мен като министър, така и за новото ръководство на вашия отбор.

Законите на България обаче трябва да се спазват и държавата е длъжна да си събира дълговете. След проведен в понеделник разговор с президента на ЦСКА Димитър Борисов съм обнадежден, че намираме общ език и ще доведем тази сага до успешен край. Гарантирам, че ще изпълня всички поети от моя страна ангажименти и при изчистване на задълженията ще бъде проведена процедура по реда на Закона за физическото възпитание и спорта за предоставяне за ползване на база "Панчарево" и "Българска армия" на ПФК ЦСКА ЕАД за срок от 20 години.

След изтичане на този срок ЦСКА ЕАД може да кандидатства за ползване на същите имоти за още 10 години. След изтичане на упоменатия 30 - годишен срок може да бъде проведена процедура за концесия за още 30 години. Информирам ви, че към момента договорът на ЦСКА за ползване на "Армията" и "Панчарево" е изтекъл и по закон няма как да бъде подновен, ако не са изчистени задълженията.

Ремонтите, които текат на "Панчарево" и тези, които са поискани за стадион "Българска армия", за да получи стадионът отново лиценз, пък ще бъдат приспаднати от дължимите суми.

До момента МФВС е дало съгласие за извършването на всички поискани от ПФК ЦСКА ЕАД подобрения, но не може да се съгласява на нови, защото вече не е в договорни отношения с дружеството. Такива може да се правят едва след сключването на договора за предоставяне за ползване.

Преди време бе подписано и споразумение за разсрочено плащане на сумите, без което любимият ви отбор нямаше да получи лиценз от БФС. За мое съжаление то не се изпълняваше и бе прекратено.

Скъпи фенове, с това писмо искам да ви уверя в личната си ангажираност по проблема. При изчистване на задълженията и пристъпване към процедура вашето мнение за бъдещето на стадион "Българска армия" и базата на "Панчарево" ще бъде взето под сериозно внимание и исканията ви ще залегнат при изготвянето на договора за предоставяне за ползване.

Надявам се ще разберете, че без да коментирам дали е справедливо или не, аз като министър на физическото възпитание и спорта съм длъжен да спазвам закона и без да бъдат изчистени въпросните 2,5 млн. лв. съм с вързани ръце.

Вярвам обаче, че заедно с вас и ръководството на клуба ще успеем да доведем нещата до успешен за всички край.

С уважение,

СВИЛЕН НЕЙКОВ

Министър на физическото възпитание и спорта".