В решителната част българският тим допусна загуба с 15:12 точки. Иначе самият двубой завърши 3:0 за поляците, точно толкова, с колкото ги бихме в Самоков във вторник.

Въпреки отпадането ЦСКА заслужава повече от добри думи за представянето си в Европа. Българският шампион показа, че клубният волейбол у нас има с какво да се гордее и напусна турнира с високо вдигната глава, информира ТопСпорт.

В спор за златните медали ЗАКСА ще спори с италианския колос Сислей (Тревизо).

Поляците ще имат домакинско предимство в решителния втори сблъсък. Мачът днес започна много равностойно, точка за точка, като първата техническа пауза дойде при минимален аванс за българския шампион. И двата отбора видимо бяха нервни, предвид огромния залог в срещата.

До края на първата част на няколко пъти поляците си осигуряваха комфортен аванс от 3 точки, но българският тим намираше начин да се върне в резултата. Геймът приключи по повече от злощастен начин за ЦСКА. Двама от най-опитните играчи - Николай Иванов и Евгени Иванов се сблъскаха нелепо при резултат 23:24, като по този начин нито един от тях не успя да играе с топката и "подарихме" аванса на домакините.

Втората част се разви повече по вкуса на ЗАКСА. Домакините поведоха в резултата от самото начало, като преднината им на моменти достигаше 5 точки. Така бе при резултат 20:15 когато изглеждаше, че ЦСКА няма как да се върне в играта. Да, ама не. Родният тим докара нещата до 24:24, след което получи 7 възможности да изравни резултата. Това обаче така и не стана, а на свой ред домакините се наложиха с драматичното 33:31.

През третия гейм всичко беше ясно. И двата отбора сякаш се настройваха за решителния златен гейм, който трябваше да определи финалистът в турнира. Така след 25:22 точки допълнителният гейм стана факт. За жалост обаче най-важната част започна ужасяващо за нашия тим - 0:5 точки.

Последва преднина от 2:8 за ЗАКСА, което се оказа непосилна задача за родния тим. В крайна сметка поляците наложиха волята си и в тази част, с което заслужиха правото да играят на финал. Там ги чака италианският Сислей (Тревизо).

ЗАКСА - ЦСКА 3:0 (25:23, 33:31, 25:22)

Златен гейм: 15:12