Исковете ще бъдат заведени след събирането на всички доказателства за евентуалната вина на домакините и органите на реда за последвалите кървави инциденти и със запалянковци, и с полицаи. Все още не е ясно дали ще има и дело срещу МВР, но със сигурност юристите на фен клуба на ЦСКА ще съдят клуба на Тодор Батков.

"Ще имаме сериозни претенции към футболен клуб "Левски". Всеки купен билет представлява сключен договор между съответното физическо лице и футболния клуб. Клубът е задължен да осигури минимум едно място, на което лицето да наблюдава футболния мач. И нормални условия. Но в клетката имаше доста повече хора от възможните за побиране. Това е неизпълнение на договор", заяви адвокат Георги Гайдаров, цитиран от livesport.

Запалянковци на ЦСКА вече са предоставили своите билети от мача, които изобщо не са били проверявани, не са и скъсани. По думите им мнозина са били закупили пропуски за секторите "А" и "В", но също са натъпкани в сектор "Г". И там вместо 3000 души е имало над 3500.

"Червените" адвокати имат претенции по две основни направления - че хората са платили за нещо, което не са гледали, и че за общо деветима задържани за хулиганство цесекари са го отнесли над 3000 души. Вероятно ще се претендира "Левски" да възстанови сумата от 45 000 лева - по 15 за всеки от предоставените 3000 билета за сектор "Г", тъй като не са осигурили нормални условия.

От самия клуб ЦСКА в лицето на собственика Димитър Борисов пък претендират за наказание на Левски, защото лошите условия и организация са довели до ексцесиите. Цитира се и нахлуването на цесекарите в Мездра, когато "червените" отнесоха сериозна санкция от БФС.

От "Левски" засега не коментират ситуацията.

"Има и нещо друго много важно във вечното дерби. Полицията като че ли се опитва да помогне на "Левски". След като резултатът беше в полза на ЦСКА", заяви адвокат Гроздан Грозев.

Факт е, че има само няколко души, задържани за хулиганство. Това на такъв мач рядко се случва. А бяха изведени хиляди. За съжаление полицията в този момент се опита да помогне по един според нас не съвсем регламентиран начин на отбора, който й плати за това", добави Грозев.

"Това е тотално погазване на правилата на феърплея, тъй като второто полувреме единият отбор бе лишен от публика. А лишаването от публика според дисциплинарния правилник на БФС се налага при определени нарушения. И това е наказание за един футболен клуб. В случая всички видяха как единият отбор бе лишен от публика по време на мач, което е прецедент", заключи Гайдаров.