По-рано през сезона самият Денилсон призна, че капитанът на тима Сеск Фабрегас може би няма нужните лидерски качества. В миналото всички успехи на Арсенал бяха свързвани с голям капитан начело на тима - Тони Адамс, Мартин Киоун и Патрик Виейра.

Нападателят на "топчиите" Маруан Чамак също призна, че има проблеми с бойния дух на отбора, като разкри, че в съблекалнята не е имало никакви караници и викове след края на загубения финал.

"Нямаше викове след мача. Никой не продума," сподели мароканецът. “Арсен Венгер не каза нищо. Можехме да спечелим, и това е най-лошото."

"В понеделник тренирахме, в сряда имаме мач отново, и трябва да се върнем на правия път. Всички имахме ужасна неделя, но трябва да се изправим и да продължим," добави Чамак. Според него, целият отбор носи равна вина за провала в Карлинг Къп.

"Всички сме разстроени. Но това е нормално, както за нас, така и за феновете ни. Трябва да забравим случилото се, и да сме сигурни, че не мислим за това. Всички сме отговорни. Така е във футбола. Има добри и лоши моменти. Няма значение как сме допуснали втория гол. Дори и да беше попадение от световна класа, резултатът щеше да е същият, и пак щяхме да сме загубили," погледна философски на нещата Маруан Чамак, цитиран от Гонг.