Лондончани губеха с 0:1 до почивката, но след нея успяха да стигнат до пълен обрат. Българският нападател в състава на гостите от Манчестър Димитър Бербатов започна двубоя на резервната скамейка, но се появи в игра в 70-ата минута, заменяйки Хавиер Ернандес.

Срещата започна доста добре за "сините", които можеха да поведат още в 5-ата минута, когато Флоран Малуда се оказа на добра позиция, но пропусна. В 30-ата минута обаче напред в резултата излязоха "червените дяволи". Тогава Нани получи топката пред наказателното поле и подаде към Уейн Руни. Нападателят се завъртя и отправи мощен удар от границата на наказателното поле, който не остави никакви шансове на Петър Чех - 1:0.

В 41-ата минута Франк Лампард бе близо до изравнителен гол, но от близо не успя да уцели вратата. Така първата част завърши с минимална преднина на Манчестър Юнайтед.

След почивката домакините от Челси излязоха на терена пределно мобилизирани и още от първите минути се хвърлиха в атаки. Това даде резултат още в 54-ата минута, когато Бранислав Иванович с глава намери Давид Луис, който със страхотно воле вкара топката във вратата на Ван дер Саар, който безпомощно изгледа топката.

В 79-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа за спорно нарушение на Смолинг срещу Жирков. Зад топката застана Франк Лампард, който донесе победата на Челси. В последната минута на срещата Неманя Видич бе отстранен от игра за втори жълт картон, предаде ТопСпорт.

Челси - Манчестър Юнайтед 2:1

0:1 Руни 29'

1:1 Давид Луис 54'

2:1 Франк Лампард 79'

Червен картон: Видич 93'

Челси:
Чех, Коул, Давид Луис, Тери, Иванович, Есиен, Рамиреш, Лампард, Малуда (71 Жирков), Анелка (61 Дрогба), Торес;

Манчестър Юнайтед:
Ван дер Сар, Евра (81 Фабио), Видич, Смолинг, О'Шей, Карик, Флечър, Скоулс (70 Гигс), Нани, Руни, Ернандес (70 Бербатов).