Това бе първото домакинско поражение за сезона за "Белия балет", докато за Жозе Моуриньо това бе първа загуба от цели 150 мача насам. Единственото попадение в срещата отбеляза Мигел де лас Куевас в 79-ата минута.

Домакините, които в този двубой не можеха да разчитат на контузения Кристиано Роналдо, владееха изцяло инициативата през по-голямата част от времето и създадоха много повече положения за гол от своя съперник. От своя страна Спортинг Хихон през цялото време игра затворено и изчакваше своя момент.

Гостите успяха да се възползват от единственото си по-сериозно положение. Всички опити на футболистите на Жозе Моуриньо да превземат вратата на Спортинг обаче удариха на камък. Още във втората минута топката влетя в мрежата на гостите след перфектно изпълнен фаул от страна на Ди Мария, но по време на изпълнението Карвальо извърши нарушение срещу защитник на Хихон и попадението бе отменено.

Докрая на първата част последваха минути на пълно превъзходство за Реал, в които сериозни пропуски направиха Ди Мария и Кедира. През втората част отново домакините бяха по-активният отбор на терена. В 60-ата минута Игуаин отправи топовен изстрел към вратата на Хихон, но Хуан Пабло успя със сетни усилия да избие кълбото в корнер. Десет минути по-късно Адебайор имаше отлична възможност да открие резултата, но не успя да засече перфектно центрираната към него топка в полуопразнената врата на гостите.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Мигел де лас Куевас накара стадион "Сантиаго Бернабеу" да замълчи. Той получи кълбото от Начо Касес и с хубав плътен удар от границата на наказателното поле разстреля Касияс в близкия му ъгъл. Стражът на "лос бланкос" нямаше какво да направи тъй като ударът бе изключително точен и преди да порази мрежата, топката се удари в страничната греда.

Моуриньо: Ако Барса победи Виляреал, може да ги поздравим с титлата

Домакините реагираха като ожилени и веднага се впуснаха в неспирни атаки към вратата на Спортинг. Футболистите на Хихон сътвориха истинско опълчение и приеха играта изцяло в собствената си половина. Само три минути след попадението на Де лас Куевас, Адебайор получи отлична възможност да изравни, но ударът му бе изчистен от голлинията зад Хуан Пабло.

В продължението на срещата отново Адебайор излезе на чиста позиция, но отново бе отчаян от вещата намеса на стража на гостите. В последната минута на двубоя отново се наложи на бранител на Спортинг да изчисти топката от голлинията след като Кедира стреля опасно от близко разстояние. По този начин Спортинг Хихон отдалечи Реал Мадрид от титлата в Испания.

"Белия балет" продължава да бъде втори в класирането с актив от 73 точки, на 5 от водача Барселона, който има и мач по-малко. Победата на Спортинг пък ги изкачва на 12-а позиция с 35 пункта, съобщи Novsport.